Saša Broz o Jovanki: ‘Djed ju nikad nije spominjao.’

0

Onda ste nekim čudom propustili informirati naciju da moj djed nikada nigdje i nikome nije rekao gdje želi biti pokopan. Da se mene pita odavno bi bio blizu mene u Zagrebu koji je tako volio. Bio je građanin svijeta, ali u prvom redu Hrvat!

Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz, obratila se javnosti na svom Facebook profilu. Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi mediji,

ako ste već desetljećima u stanju kopati po nečijem životu i ako se ponašate kao da znate sve i ako ste u stanju konstruirati i objavljivati “life story” prema političkim i kakovjetarpuše prilikama… Onda ste nekim čudom propustili informirati naciju da moj djed nikada nigdje i nikome nije rekao gdje želi biti pokopan.

Da se mene pita, odavno bi bio blizu mene u Zagrebu koji je tako volio. Bio je građanin svijeta, ali u prvom redu Hrvat! Također vam je promaklo da zadnjih 11 godina života mog djeda (kažu i mnogo duže, ali ja pamtim toliko) Jovanka nije bila prisutna niti na jednom – doista niti na jednom obiteljskom okupljanju. Djed ju nikad nije spominjao. Vidjela sam ju tek jednom na sprovodu djeda, na kojem je bila isključivo jer su to tražili moj otac i moj stric.

Kako je završila priča između djeda i nje, zapravo me ne zanima. Niti bi sve vas to trebalo zanimati. To je njihova stvar. Da su svi ti medijski “polipi” upućeni, kako misle da jesu, ne bi mahnito divljali po mojim telefonima i tražili izjavu. Zapravo evo izjave: “Dvoje ljudi su jednom imali nešto i to nešto je jednom prestalo. Kraj priče”.

Ja ću ipak, oprostite, svečarski, moja Sara danas ima 19. rođendan. Hvala svima koji razumiju”, napisala je Saša Broz povodom smrti Jovanke Broz.

facebook komentari