Sastanak Čovića i Dodika u Mostaru: “Mislim da je vrijeme da se otvori tema što je BiH””

1

Hrvatski član Predsjeništva BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović i presjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik sa suradnicima razgovarat će danas u Mostaru o nastavku suradnje dviju stranaka, javlja Hrvatski Medijski Servis. Uoči dolaska u Mostar Dodik je izjavio kako će ta stranka, podržati Izborni zakon u dijelu koji tretira promjenu načina izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda u Federaciji BiH, ako dođe u parlamentarnu raspravu.

Kazao je kako je s Čovićem prije mjesec dana u Banjoj Luci dogovorio da HDZ ne glasa za pitanja za koja SNSD kaže da su protiv interesa RS-a i da bi na sastanku u Mostaru trebalo biti dogovoreno koji će ljudi to koordinirati.

-Bazična je priča da SNSD i HDZ dugo godina surađuju i da razumiju globalne politike – istaknuo je Dodik i dodao kako SNSD želi da tu suradnju podigne na najvišu moguću razinu, što podrazumijeva i dogovor o zajedničkom nastupu prilikom sljedećih izbora.

Dodik je u izjavi novinarima kazao i da će zastupnici ove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podržati smjenu Vijeća ministara BiH, čiji aktualni saziv, tvrdi, ne može dočekati kraj mandata, uz uvjerenje kako će “uskoro biti razriješen”.

Sastanak Čovića i Dodika u Domu HZ BiH u Mostaru počinje u 11 sati.

facebook komentari

  • Istina

    Obojica imaju iste ciljeve. Još da im se pridruži Šušnjara i ekipa na okupu.