Connect with us

Iz Svijeta

Savjetnik Zelenskog: Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu čim se zaustavio 200 kilometara od Moskve

Objavljeno

-

Foto: EPA/arhiva

Smrt vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina bila je predvidljiva nakon njegove lipanjske pobune protiv Kremlja, rekao je glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za list Bild u srijedu navečer

“Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu čim se zaustavio 200 kilometara od Moskve”, rekao je njemačkim novinama savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

Prigožin je poginuo u padu privatnog zrakoplova u blizini Moskve u srijedu navečer, točno dva mjeseca nakon njegove neuspjele pobune protiv ruskog vojnog vrha.

Telegram kanal Siva zona, koji je povezan s Prigožinovom vojskom plaćenika Wagner, rekao je da je zrakoplov namjerno oboren.

Kanal je isprva sugerirao da je Prigožin mogao preživjeti, prije nego što je kratko vrijeme kasnije rekao da je umro. Kasnije je ruska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila da je Prigožin bio u avionu, koji je pao 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve.

Podoljlak je također rekao da je pobuna iz lipnja “zaista uplašila” ruskog predsjednika Vladimira Putina i dovela do ove situacije jer “Putin ne oprašta onome tko ga uplaši”. (Hina)

Konvoji wagnerovaca iz Bjelorusije krenuli prema granici s Rusijom?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari