Connect with us

Iz Svijeta

Scholz: Rusiji neće uspjeti njezini imperijalistički planovi

Objavljeno

-

Foto: EPA

Dan prije europskih izbora, njemački kancelar Olaf Scholz ponovno je izrazio potporu ratom razorenoj Ukrajini

Rusiji neće uspjeti njezini imperijalistički planovi, rekao je socijaldemokratski kancelar u tjednoj video poruci objavljenoj u subotu. Putin mora shvatiti da ne može pobijediti u svojoj brutalnoj kampanji. Da je moguć samo pravedan mir za Ukrajinu, poručio je.

Ankete uoči izbora u nedjelju pokazuju da će SPD dobiti oko 15 posto glasova, otprilike kao i krajnje desna Alternativa za Njemačku (AfD).

Nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da želi poslati vojne instruktore u Ukrajinu, Scholz je ponovno jasno izrazio protivljenje slanju njemačkih vojnika u ratnu zonu.

– Nastavit ćemo sprječavati eskalaciju, rekao je na predizbornom skupu u Duisburgu u subotu.

Uoči sastanka skupine G7 u Italiji, koji počinje u četvrtak, i mirovne konferencije o Ukrajini u Švicarskoj, koja počinje 15. srpnja, Scholz je stavio naglasak na stalnu koordinaciju s partnerima i saveznicima.

Rekao je da će u Švicarskoj promicati zajedničko stajalište prema Rusiji s predstavnicima iz Azije, Afrike i Južne Amerike. Važno je da nacije poštuju međunarodno pravo i Povelju UN-a, rekao je. “I zato Rusija mora okončati svoj osvajački rat.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas