Connect with us

BiH

SDA blokira usvajanje cijele lepeze zakona, a za to krivicu pokušava prebaciti na druge

Objavljeno

-

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH reagirao na obmane predsjednika Kluba Bošnjaka – Umjesto neutemeljih optužbi neka se pozabavi rasulom u Klubu svoje stranke

Umjesto neutemeljih optužbi i upiranja prstom u Klub koji najbolje funkcionira, nek se pozabavi rasulom u Klubu svoje stranke, poručili Duvnjaku hrvatski izaslanici

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH reagirao je na izjave Jasmina Duvnjaka (SDA), predsjednika Kluba Bošnjaka u ovom domu koji je ovih dana,  ponovno u medijima, po već ustaljenoj matrici SDA, čiji je konačan cilj reducirati ovlasti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, optužio Klub Hrvata za blokadu zakona i neusvajanje dokumenata koje je usvojio Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

„Od predsjednika Kluba Bošnjaka Jasmina Duvnjaka tražimo da konačno i po prvi put pošteno kaže koji klub i izaslanici kojih stranaka u Domu naroda su najzaslužniji za svaki usvojeni zakon i akt u ovom domu, a u konačnici i rad i fukncioniranje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.  Podsjećamo ga da je za usvajanje bilo kojeg akta u ovom domu potrebno 30 ruku, a  skoro polovicu  svaki put osiguravaju izaslanici HDZ BiH- HNS-a.

Stoga nek se ostavi destruktivne politike svoje stranke i upiranja prstom u  najstabilniji Klub te druge odgovorne izaslanike u ovom domu, te se  pozabavi očiglednim rasulom u Klubu vlastite stranke, brodu kojeg su mnogi napustili u aktualnom mandatu. Je li konačno vrijeme da Duvnjak javnosti kaže kako ne/funkcionira Klub Bošnjaka i koja je pozicija i ne/utjecaj SDA u Klubu, na koliko ruku unutar Kluba može računati kada se donose zakoni i drugi akti, te s koliko su važnih sjednica svojim nedolaskom opstruirali  izaslanici SDA.

Mi izaslanici u Klubu Hrvata jasno i glasno mu poručujemo: Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nije poligon za opstrukcije zahvaljujući ponajviše Klubu Hrvata i drugim odgovornim izaslanicima u ovom domu“, poručili su iz Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasminu Duvnjaku, predsjedniku Kluba izaslanika bošnjačkog naroda.

U regiranju na posljednji u nizu javnih istupa predsjednika Kluba Bošnjaka Duvnjaka u kojima obmanjuje javnost, iz Kluba Hrvata uputili su mu poziv da javno kaže donošenje kojih zakona i odluka je u posljednjih deset i više godina blokirala stranka iz koje dolazi. Kad govori o blokadama, neka najprije iznese popis blokada iza kojih stoji SDA.

Bit će to najduži popis blokada i opstrukcija koje su u konačnici izavale duboku političku krizu za koju račun obmanama, odnosno iskrivljavanjem činjenica Duvnjak pokušava ispostaviti Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH“, poručili su Duvnjaku izaslanici  HDZ BiH- HNS u Klubu Hrvata i Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.


Dio današnje rasprave u Domu naroda Parlamenta FBiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari