Connect with us

BiH

SDA: HDZ BiH ne smije dobiti FUP i specijalnu postrojbu

Objavljeno

-

Foto: fmup.gov.ba

”Potpuno je nedopustiv pokušaj federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare da omogući imenovanje Zorana Galića (HDZ) na poziciju direktora Federalne uprave policije”, smatra zastupnik SDA u Parlamentu FBIH Husein Rošić.

Po njegovim riječima, ministar Čampara je ranije imao stav da proces direktora FUP-a mora čekati novi saziv vlade. ”Sada je odjednom, očigledno iz svojih političkih interesa, Čampara promijenio stav i počeo gurati HDZ-ovog kandidata tobože zbog toga što su trenutno i ministar i direktor FUP-a Bošnjaci. Ako je to uistinu problem, onda neka Bošnjak ostane na čelu FUP-a, a neka Čampara podnese ostavku”, kaže Rošić, prenosi bljesak.info

Potpuno je nedopustivo, smatra, da Čampara, želeći da zadrži svoju fotelju, trguje sigurnosnim interesima države i bošnjačkog naroda. ”Nedopustivo je da Čampara ili bilo koji drugi bošnjački ministar prepušta poziciju direktora FUP-a Zoranu Galiću koji je u kontekstu migrantske krize, već pokazao da radi u interesu susjednih država.

Ako znamo da direktor FUP-a de facto upravlja Specijalnom postrojbom policije, to bi značilo da možda i ključnom sigurnosnom snagom upravlja lice, kojemu na prvom mjestu nije sigurnost države BiH.

Čamparin prijedlog mora se odbaciti, jer bismo došli u situaciju da pored toga što Dodik ima MUP RS-a sa specijalnom postrojbom, Čoviću prepustimo FUP i time Bosnjake ostavimo bez ikakve efektivne kontrole nad policijskim snagama na entitetskim nivoima.

Čampara nije bio u ratu i ne zna što to može značiti, ali ima nas koji jesmo i koji znamo značaj specijalne postrojbe FUP-a”, zaključio je Rošić.

Dragan Čović: SDA-u vatrometi, Hrvatima pobjede!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari