Connect with us

Politika

SDA Hrvatske zasjedao u Puli: stranka ide na izbore, kandidat Bermin Meškić

Objavljeno

on

Bermin Meškić (foto: Facebook)

SDAH je izabrala g. Bermina Meškića, predsjednika Savjeta za pravna i politička pitanja u stranci, kao kandidata za zastupnika Bošnjaka, Albanaca i drugih nacionalnih manjina u Hrvatski sabor u 12. izbornoj jedinici na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Hrvatske održane su 29. veljače u Puli. Prihvaćen je Izvještaj o financijskom poslovanju SDAH za 2019. godinu. Usvojeni su Izvještaji o radu Stranke u prethodnoj godini te donijet Programa rada i Financijski plana SDAH za 2020. godinu.

Razmatrani su razni aspekti učešća SDAH u nadolazećim parlamentarnim izborima te raspravljalo o potencijalnim kandidatima. Odlučeno je da SDAH izlazi na predstojeće Parlamentarne izbore, a za kandidata SDAH određuje se Bermin Meškić. Navodili su se i mogući partneri koji bi podržali kandidata SDAH, odnosno s kojima još treba razgovarati da bi podržali imenovanog.

Bermin Meškić, rođen je 26. 3. 1985 zvanje magistra prava stekao je početkom 2012. godine diplomirajući na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditelj je Pravne službe Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Završio je jednogodišnji stručni diplomatski studij Diplomatske akademije u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Bio je član Savjeta za nacionalne manjine pri Vladi Republike Hrvatske, ispred bošnjačke nacionalne manjine.

Sudionikom je brojnih edukacija iz područja pravnih znanosti. Relevantan je sugovornik za pravna pitanja pozicioniranja vjerskih i nacionalnih manjinskih zajednica u Hrvatskoj i šire, te promotor zaštite ljudskih prava, temeljnih sloboda i interkulturalnog dijaloga. U prigodnom programu održana je Svečana sjednica Glavnog odbora SDAH povodom obilježavanja 29. obljetnice osnivanja prvog ogranka u Istri ogranka SDA Pula.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari