Connect with us

Herceg Bosna

SDA i DF dogovorili su se sa SDP-om i Našom strankom

Objavljeno

on

Čedomir Jovanović, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića izjavio je kako su se probošnjačke stranke SDA i DF dogovorile sa SDP-om i Našom strankom oko načina nastupa u pojedinim izbornom jedinicama u Mostaru što samo potvrđuje kako se radi o jedinstvenom bošnjačkom političkom bloku, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Imate Koaliciju za Mostar koja je pomirila neke politike koje su do sada bile nepomirljive. Na jednoj listi su i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što se nije moglo dogoditi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru“, rekao je Jovanović za Dnevnik D Federalne televizije.

Ključna područja nedjeljne izborne utrke su većinska hrvatska područja Jug, Jugozapad i Zapad. SDA je odustala od kandidature u izbornom području Zapad, a Naša stranka i SDP na Jugu, dok u Jugozapadu idu s dvije liste očekujući da bi mogli osvojiti dva mandata.

U većinskim bošnjačkim izbornim područjima bošnjačke stranke zbog etnički čiste strukture osvojit će svih devet mandata.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari