Connect with us

BiH

SDA osniva brigadu botova za ‘internet rat’ uoči izbora

Objavljeno

on

EPA/KAY NIETFELD

‘Asocijacija mladih’ Stranke demokratske akcije mobilizira članstvo s ciljem ‘kreiranja javnog mnijenja i radu na društvenim mrežama’ u predizbornoj kampanji, a tome svjedoči dopis koji je upućen Općinskim odborima, a koji u prilogu donosimo.

“Potrebno da je svaki Općinski odbor delegira od jedne do tri osobe u skladu sa stvarnim mogućnostima u njihovoj bazi i da dostavi osnovne podatke o njima: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, e-mail, opštinski odbor iz kojeg dolazi i zanimanje”, navodi se na početku instrukcije.

U nastavku pisma koje je adresirano OO Asocijacije mladih SDA, traže se osobe koje će biti “na punom raspolaganju u online prostoru” te da razumiju i prate aktuelni politički i javni diskurs.

“Molimo da posebno uzmete u obzir kako je neophodno da delegirane osobe zaista budu oni koji su spremni posvetiti se online platformi koju kreiramo i oni koji su se već do sada dokazali u spremnosti na iznošenje svojih stavova na društvenim mrežama.”

Predsjedništvo AM SDA će nakon što dobije imena osoba koje će raditi na kreiranju javnog mnijenja na društvenim mrežama i portalima u BiH, formirati specijalni tim kojem će planirane aktivnosti biti prezentovane u mjesecu maju kada će početi predizborna kampanja, ali i mjesec u kojem će biti zvanično poznat kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

U pismu kojeg potpisuje predsjednik AM SDA Salko Zildžić naglašava se da se SDA trenutno nalazi pod “medijsko-obavještajnom okupacijom”.

Na kraju pisma stoji citat  Izeta Nanića: “I poslije rata je rat”.  Kako će to izgledati, uskoro ćemo vidjeti!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!