Connect with us

BiH

SDA: Vučićevo odličje Dodiku potvrda da ne vodi iskrenu politiku prema BiH

Objavljeno

on

Vodeća bošnjačka stranka SDA ocijenila je u utorak da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne vodi iskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini jer je u Beogradu najviše odličje dodijelio srpskom članu BiH Predsjedništva Miloradu Dodiku koji stalno prijeti raspadom te zemlje.

„Ne može se poštovati BiH, a nagrađivati čovjek koji već godinama prijeti njenom disolucijom, mirnim razlazima i svojom politikom ugrožava stabilnost BiH, ali i cijele regije“, priopćili su iz SDA.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je najviše odličje “”Orden Republike Srbije” trenutačno predsjedavajućem BiH Predsjedništva Miloradu Dodiku uz objašnjenje da je “iznimno zaslužan u razvijanje i učvršćivanju ‘miroljubive suradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske”.

Iz SDA kojoj je na čelu Bakir Izetbegović navode kako Vučić stalno ističe da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, no da pritom takve riječi ne prate djela.

Naglasili su da je dodjelom odličja Dodiku, Vučić izravno potvrdio kako podupire njegovu destabilizirajuću politiku.

“Vučićeva politika koja je prije par godina bila obećavajuća se pretvorila u politiku koja luta i koja je bez vizije“, navode iz SDA. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari