SDP bira predsjednika stranke

2

Tko će biti na čelu SDP-a iduće četiri godine, doznat ćemo večeras.
[ad id=”93788″]

Članovi SDP-a danas na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, biraju predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Izbori se u skladu sa statutom stranke održavaju po načelu “jedan član – jedan glas”, po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat. Članovi stranke glasovat će tijekom dana na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama do 18 sati. Biračka mjesta su otvorena u 9 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova, kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat, nakon čega se očekuju izjave dvojice kandidata.

Izborna kampanja u SDP-u traje još od sredine siječnja, a suparnički stožeri nerijetko su se javno služili teškim riječima, za što se Milanović ispričao na završnom skupu u četvrtak, poručivši članstvu da mu je žao ako je bilo teških riječi, te da u tome nije bilo zle namjere.

Članovima stranke Milanović je ponudio nastavak borbe s HDZ-om, poručujući kako ne namjerava odstupiti od lijevo-liberalnih vrijednosti, dok je Komadina kampanju gradio oko odnosa u stranci, obećavajući da će svi članovi biti uključeni u donošenje kadrovskih odluka, od izbornih lista do ministara i premijera.

U samoj završnici kampanje iz dvaju su tabora u javnost neslužbeno dospijevale i najave poslijeizbornih “čistki”, no obojica kandidata javno su isticali da se ne namjeravaju osvećivati neistomišljenicima.

[ad id=”93788″]

facebook komentari

  • EMNM

    Nastavak borbe protiv HDZeja i Htvatske. Drugo od komunista nisam ni očekivao nego da ostanu na partijskoj crti krepalog zločinca tita.

  • Otporaš

    Mene veseli i drago mi je da oni nose moju zastavu, to jest našu hrvatsku zastavu. Zastavu s kojom se je ponosio SDP u prošlosti i koju su isticali je bila zastava koju sam ja palio na svakom prosvijedu protiv Jugoslavije, a ta zastava je bila jugoslavenska zastava. Daklo i to znači da sam se ja kroz cijeli moj emigrantski život preko šest desetljeća borio da Jugoslavene prekalemim u Hrvate. I, eto, konačno smo uspijeli zahvaljujući ponajviše PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA koja je tiskana u tiskari DRINAPRESS u knjigi “Istarska DRINA” br. 3/4 1964., st. 18/21. Zahvaljujući prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu da je on kao titin i jugoslavenski general sproveo u djelo tu Maksa Luburića ideju u stvarnost, pozvao sinove bivših Ustaša i sinove bivših hrvatskih partizana u zajedničku borbu protiv Jugoslavije a za ponovnu Obnovu Hrvatske Države. To hrvatsko/državotvorna borba je danas poznata kao: Domovinski rat.