Pratite nas

SDP-ov ptić nasrće na one koji mu nikada nisu platili cugu

Objavljeno

na

Kad već to hrvatski mediji, po zadatku, ne znaju, znaju li hrvatski dužnosnici, zna li potpredsjednik Hrvatskog sabora, najvišeg zakonodavnog tijela ove države, što znači nepravomoćna presuda? Očito ne. Partija na ovaj način, ovakvim monstruoznim konstrukcijama, nastavlja svoj bjesomučni, komunističkim metodama, pritisak na pravosuđe. Očito ne misle stati.

[dropcap]S[/dropcap]jećate li se kako se nedavno sa sucima obračunavao ‘visoki izvor iz Vlade’? Izvor, koji se trenutno nalazi u šopingu u dalekoj Australiji, gdje trenutno nije dobro došao, barem što se tiče tamošnjih Hrvata, koristio je medijsku oligarhiju, predstečajnu svinjariju, da bi svoje poruke zastrašivanja odaslao javnosti. Kako je moguće da nitko nije reagirao na zastrašujuće riječi SDP-ovog ‘alkoholičara’?

Ne tako davno nepravomoćnom presudom generali Gotovina i Markač osuđeni su kao da su bili Hitlerovi zamjenici, pravomoćnom presudom su oslobođeni. Što, dakle, znači, nepravomoćna presuda i misli li Stazić da su generali, iako oslobođeni, krivi, budući da priznaje isključivo nepravomoćne presude? Kada bi se nepravomoćne presude smatrale odlučujućim u nekom sudskom procesu žalbe u tom procesu ne bi imale smisla. Znači li to da partija, kada je proces protiv HDZ-a u pitanju, zna nešto više nego što to znaju suci i pravosuđe na koje partija lavovski nasrće? Znaju li hrvatski partijski čelnici da se u demokratskim državama uopće ne komentiraju nepravomoćne presude te da to pogotovo ne čini politika? Stazićev komunistički istup eklatantni je primjer pritiska na pravosuđe i to uz blagoslov hrvatske medijske oligarhije.

Nije ovo prvi puta da SDP-ov ptić nasrće na one koji mu nikada nisu platili cugu u birtiji ili u saborskom kafiću. Naime, svojedobno je hrvatske antifašiste, naše roditelje, branitelje Vukovara, proglasio barbarima i šovinistima, on koji se skrivao u birtiji dok su oni branili Hrvatsku!? Fašistički istupi Nenada Stazića postali su, nažalost, pravilo. Sjećamo se njegove parabole između čelne osobe građanske inicijative, ‘U ime obitelji’, Željke Markić i Jasenovca? Stazić je tada na svom Facebook profilu napisao da bi Željka Markić skupljala djecu i odvodila ih u ustaški logor smrti, nitko nije reagirao, nitko pa ni dokazano lopovski Tportal.

Ako na Stazićeve primitivne istupe nisu reagirali mediji, ako nisu reagirali političari i sami sljedbenici ‘visokog izvora’ iz Vlade, jesu na Facebook profilu te iste Vlade ogorčeni građani svjesni u kakvoj državi žive. Isto pitanje su oni postavili aktualnom režimu. – Zna li gos. Stazić, alkoholičar po zanimanju, što je nepravomoćna presuda – stoji u jednom od brojnih komentara. Naravno, mi uopće NE mislimo da je Stazić alkoholičar, za tako nešto nemamo dokaza, uostalom, alkohol je, kada se radi o partiji, ipak rezerviran za vođu partije u Istri, Peđu Grbina.

Što, pretpostavimo, makar ni to ne bi smjeli, ako pravomoćna presuda bude drugačija i ako HDZ, kao što su to bili hrvatski generali, bude njome oslobođen, u što je teško povjerovati s obzirom na režim koji trenutno vlada Hrvatskom? Hoće li se nekoć najbolji prijatelj Milana Bandića, koji mu je i jamac za kredit, ispričati hrvatskoj javnosti i prestati funkcionirati kao potpredsjednik Sabora iz kojeg je partija dezertirala kada se glasovalo o hrvatskoj samostalnosti? Vjerojatno za tako nešto neće biti potrebe, naime, prije toga će, gotovo sigurno, doći do parlamentarnih izbora koji će Stazića osloboditi obnašanja dužnosti koje nije dostojan.

Glede Karamarka, on nikada nije rekao da neće prihvatiti pravomoćnu presudu, nego da neće prihvatiti kolektivnu odgovornost HDZ-a što je nešto sasvim drugo. Zašto bi bili krivi članovi te stranke ako je lopovski režim bio tek zavjesa za lopovluk nekolicine ljudi koji su imali podršku lopovskih medija? Nisu se Janko, Marko obogatili lopovlukom Ive Sanadera, ali je zato Nino itekakvih koristi imao od Sanadera.

portaloko

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari