Connect with us

Pregled

Rajko Ostojić (SDP) ide u samoizolaciju

Published

on

SDP-ovac Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sesvetama (na fotografiji prvi desno do Rajka Ostojića); Foto: SDP

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić priopćio je u petak da će sljedeće dane, bez obzira na predizborne aktivnosti, provesti u samoizlolaciji budući da se prije par dana družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem koji je pozitivan na koronavirus.

“Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji”, priopćio je Ostojić dodavši kako je samoinicijativno proveo testiranje i da će o nalazu naknadno izvijestiti javnost.

“Predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji”, priopćio je Ostojić.

Kaže kako je tijekom dana pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim da mu se nitko nije javljao na telefon te da je samoinicijativno proveo testiranje i da će o nalazu izvijestiti javnost.

Ističe kako je kontaktirao i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici, čiji je nositelj. Kaže da će se i oni također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Podsjeća i da je već izvijestio javnost da je početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i da je nalaz je bio negativan te da je razlog tog testiranja bila činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje je imao sučeljavanja bilo inficiranih.

“Kao liječnik proveo sam testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost”, poručuje Ostojić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari