Pratite nas

SDP-ovci će u srijedu tražiti smjenu umornog i nesposobnog Zorana Milanovića?!

Objavljeno

na

Nikica Gabrić otvoreno je nazvao Milanovića bahatim na što ga Picula ni jednom riječju nije obranio. Koliki je jaz između Tonina Picule i Milanovića, i hoće li prikriveni lider Komadina odigrati ulogu mirotvorca dižući vlastiti rejting, ostaje otvoreno. Linić je između dvije vatre kao Lovrićkin “kum“ i oponent Milanoviću.

U današnjoj emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” Tonino Picula propustio je obraniti svoga šefa i premijera Milanovića nakon napada predsjednika “Nacionalnog foruma” Nikice Gabrića koji je rekao da se kampanja za iduće izbore ne može voditi nadmećući se tko je bolji, a tko lošiji, jer SDP je potrošio mandat na tim svađama. Gabrić je nastavio oštrije ustvrdivši da SDP nema snagu izvući zemlju u preostalih godinu i pol mandata, pa će se, nažalost, i dalje baviti stranačkim pitanjima i dvorskim igrama pokazujući da kao stranka nije naučio lekciju. Nastavio je kako je DORH pomogao SDP-u da dođe na vlast, a sada će im odmoći, upravo zato, nastavio je Gabrić, što u hrvatskoj politici imamo bahatost, pa navodi bahatost Sanadera, bahatost Milanovića i ljude koji su izgubili doticaj sa realnošću.

Na to je novinarka Milena Jukić Ugrin dala riječ Toninu Piculi pitajući ga zar neće replicirati i braniti stranačkog predsjednika, na se ovaj zbunio i rekao da nema repliku, već očekuje pitanje, te prepustio riječ kolegi Plenkoviću.

Upravo ovaj detalj, kada je u otvorenoj emisiji uživo Tonino Picula propustio braniti svog predsjednika stranke, govori o zaleđenim odnosima Picule i Milanovića koji traju od problema Piculine suradnje sa Davorom Ivom Stierom kada se taj odnos u Europskom parlamentu nije dopao ni Milanoviću, ni Karamarku.

Kakva će atmosfera vladati u srijedu na Skupštini SDP-a nije poznato, ali Milanovićevo taktiziranje nije se dopalo brojnim članovima stranke. Milanović je svjestan činjenice da Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel vode važan grad i županiju koji se ne smiju nipošto izgubiti, stoga lijeva alijansa i angažira Nobila kako bi makar sačuvali dostojanstvo upecanog gradonačelnika Vukovara.

Milanović i Linić se moraju bojati neće li uvrijeđena županica ako bude kriva, te pod pritiskom istrage poći putem Barišića koji je za sve okrivio Sanadera, pa će pauza data do srijede biti dovoljna da se vodstvo SDP-a usaglasi pod velikim upitnikom: “Što ako?” Ovi problemi su za Milanovića previše, pa je uzeo doista po mnogima preveliki time out, za vrijeme kojega će na Iblerovom trgu pasti podosta kiše koja teško može sprati dojam suprotan Milanovićevim izjavama; nisu svi isti. Da nisu isti, ali su po zastupljenosti u remetinečkim galerijama SDP-ovci na putu uhvatiti priključak.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Vlaho Orepić: Resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Vlaho Orepić  nakon što je jučer istupio iz Mostova saborskog kluba, danas je preko facebooka uputio poruku Boži Petrovu i Nikoli Grmoji.

“Dragi ljudi, Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOST-u, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOST-a.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju.

Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem, nažalost, i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika ne može se zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojima se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo je bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu. Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka na tom je tragu!”

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari