Connect with us

Analiza

SDP-ovci glasovali: Bernardić vodi, Ostojić drugi

Objavljeno

on

Članovi SDP-a birali su novog predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između sedam kandidata u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, koji je stranku vodio gotovo cijelo desetljeće.

Birališta su zatvorena u 18 sati. Prema neslužbenim podatcima, na temelju 11.000 prebrojanih glasova, Davor Bernardić u vodstvu je sa 45 % glasova, a Ranko Ostojić je drugi, navodi HRT.

Bernardićevo vodstvo potvrdili su i iz izbornog stožera Orsata Miljenića. Središnje izborno povjerenstvo prve će rezultate objaviti u 22 sata, kada se očekuju i izjave kandidata.

Prema neslužbenim informacijama, glasovalo je oko 40 % od 37.000 članova SDP-a. Ostali kandidati su Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Glasovalo se na 542 biračka mjesta u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati. Središnja izborna komisija (SIK) privremene neslužbene rezultate trebala bi objaviti oko 22 sata, kada se očekuju i izjave kandidata.

Službeni rezultati izbora bit će objavljeni u ponedjeljak u 14 sati, nakon što SIK prikupi originalne podatke s terena. Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu glasova, drugi krug održat će se 26. studenog, kada će se birati između dva kandidata koja su osvojila najveći broj glasova u prvom krugu, navodi HRT.

U Ostojićevu stožeru kažu da ne mogu dati nikakve reprezentativni rezultate, a iz stožera Orsata Miljenića potvrđuju da je Bernardić za sada u vodstvu te da se za drugoplasiranog vodi “mrtva trka” između Ostojića i Miljenića.

Neslužbene informacije govore i o manjoj izlaznosti u odnosu na izbore u travnju kada su se za mjesto čelnika stranke natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina i kada je izašlo nešto više od 20 tisuća članova.

Središnja izborna komisija SDP-a objavit će prve neslužbene rezultate u 22 sata

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR