Connect with us

Komentar

Kako je SDP uz pomoć Kreše Beljaka stvorio novi HSS – Stjepan Radić​! ?

Objavljeno

on

Milanović je vidno nervozan, ne ide baš kako je planirao. Pomislio je da može kampanju graditi na svojem nepojavljivanju u javnosti i to mu se do sada uvijek pokazalo najefikasnije , no nije računao na ovako brz uspon novog lidera HDZ-a.

Plenković jednostavno plijeni svojom uglađenom, a čvrstom retorikom i pridobiva birače. Odluka novog šefa HDZ-a da se riješi Pere Čorića i da na izbore ne ide pod jednokratnim nazivom neke koalicije već kao HDZ potpomognut u nekim izbornim jedinicama nezavisnim pojedincima ili nekom manjom strankom, daje mu dodatni vjetar u jedra.

Dok Milanović s jedne strane kupuje stranke mandatima, Plenković je hrabro zakoračio i time skinuo sa sebe sjenu navodnog salonskog političara. Čini se da takav hrabar i moglo bi se reči sportski pristup može Plenkoviću donijeti mnogo više nego Milanoviću njegov trgovački.

Ovih dana u javnost su izašla imena potencijalnih kandidata na listi tzv.”narodne”koalicije. Doprinos dosadašnjih partnera iz HNS-a i HSU-a lako se može izmjeriti, jer se radi većinom o ljudima koji su i na prošlim izborima bili na listama no vrlo je upitno koliki će doprinos dati friško kupljeni HSS. Neki od navodnih kandidata bili su i na prošlim izborima i njihovi su rezultati poznati, a oni novi potpuna su nepoznanica. Navodno se radi o ljudima koji nisu izbor njihovih županijskih organizacija već su nametnuti izravno od predsjednika Beljaka. Realno, jedino su tako i mogli završiti na listama jer ih njihove organizacije nikad ne bi ni predložile. A sve to izazvalo je i velikl nezadovoljstvo na terenu. Analizirajući prošle izbore po općinama i gradovima iz kojih kandidati HSS-a dolaze došli smo do broja od 2 593 glasa(uključeno 12 kandidata bez Jamba i Glavnog tajnika Čorića). Jedno od imena koje posebno plijeni pažnju je Zvonimir Dragun, gradonačelnik Iloka gdje je  HSS na prošlim izborima dobio 1(jedan) glas i Fredi Pali, načelnik općine V. Pisanica gdje je bilo svega 27 glasova!?

Po svemu sudeći Beljak će imati vraškog posla objasniti Milanoviću nedostatak glasova. No, Milanović i SDP i za takve situacije imaju recepturu. Primjenit će model jednokratne upotrebe kao sa Laburistima. Prvo ti daju više nego vrijediš, potom te šutnu, a nagradu dobiva izvršitelj egzodusa. Kod Laburista je to bila Tireli, a kod HSS-a će biti Beljak.

Pitanje je samo kako će namiriti Marijanu Petir koja je, kao što se i nagađalo, cijelo vrijeme davala potporu Beljaku i na listu uspjela pozicionirati svog najvjernijeg suradnika Lenarta. Lako za Laburiste, oni su ionako bili politička estrada, no odgovornost za HSS mnogo je ozbiljnija. HSS je duboko utkan u hrvatskom čovjeku, posebno onome na selu, a selo, spominje li netko u opće više selo izuzev HSS – Stjepan Radić gdje još uvijek nisu uspjeli ugasiti nauk braće Radić?!

Politička opcija je nastala i jedina se omasovljava na političkoj sceni zahvaljujući politici Kreše Beljaka koji je Šoiću niti krivom niti dužnom otvorio vrata za siguran politički uspon, a haesesove glasače preusmjerio na njegov mlin!?

Kroz povijest HSS je mijenjao ime, ljude, vođe, ali nauk braće Radić nitko nije uspio promijeniti, stoga HSS – Stjepan Radić uz dr. Joška Kovača, Jasenka Stipca i druge živuće istaknute haesesovce ima budućnost i preuzima stožernu ulogu kao i odgovornost u opstojnosti stoljetne stranke. Ostaje pitanje gdje će Branko Hrg, zadnji izabrani haesesovac koji još nije odabrao stranu iako je izašao iz “crvenog HSS-a”? Ukoliko želi izgubiti epitet “tgovac” zasigurno će ući u novoosnovani HSS – Stjepan Radić ili će se “prodati” što od njega zasigurno nitko ne očekuje obzirom na njegove stavove koje je zagovarao dok je obnašao predsjeničku dužnost?

Ante Rašić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari