Connect with us

Komentar

MOST i SDP su isto ‘leglo’

Objavljeno

on

Prateći komentare političkih zbivanja po portalima, uočili smo razna mišljenja o ovoj političkoj situaciji u kojoj se nalazimo. Ovdje smo izdvojili nekoliko komentara čitateljice portala Direktno.hr, Marine Kovačić. Njezine komentare smatramo vrlo zanimljivim te ih prenosimo u obliku članka:

SDP je i dalje na vlasti zahvaljujući MOST-u i pomažu im prikrivati njihove zločine

Božo Petrov  i Most su se u izbornoj kampanji zalagali za reforme i depolitizaciju institucija a vidimo da se u njihovom resoru kao što su policija, DORH, PNUSKOK  i pravosuđe grčevito bore protiv smjene starih i neučinkovitih, korumpiranih, kriminalnih i duboko ispolitiziranih i ideološki postavljenih nedemokratskih jugokomunističkih kadrova, koji su u službi jedne političke stranke. Petljaju se  tamo gdje im nije mjesto i gdje nemaju nikakve ovlasti, pa su se tako izjašnjavali protiv smjene Radmana i Lozančića, a kad je smjena bila neminovna u SOA-e- su preko Oreškovića opet postavili SDP – ovog čovjeka. Brkića su blokirali za ministra branitelja a paralelno su podržali Ostojića, odmah poslije Milanovića i Pusićke i najveću svestranu štetočinu koji je kod kukurikavaca obnašao razne dužnosti. bio je i milicajac i psihijatar i Milanovićev špijun a sudeći prema poljudskoj svastici ima dara i za modernu antihrvatsku umjetnost.

Most se perfidnom igrom ideološki nije deklarirao jer navodno ih ideologija ne zanima, a sve gore navedeno su i ideološka pitanja na kojima su pokazali identične stavove kao i SDP-ova opozicija, koja nas s anacionalnim kadrovima s još uvijek duboko ukorijenjenim recidivima jugokomunizma zbog neprovedene lustracije sustavno uništava, posebno zadnje 4 godine. Obzirom da su Most financirali isti oni koji su financirali predsjedničke kampanje Mesića i Josipovića i da je jednog od njih stric bio šef splitske UDBE, od početka su postojale indicije da je Most ili njegovu vrhušku instalirala UDBA, a nakon svih činjenica više nema nikakve sumnje.

MI ili ONI

Ovo su bile Most-ove ”reforme”: destruktivnost i opstrukcija HDZ-a u kadroviranju i donošenju ključnih odluka od nacionalne važnosti, zaštita kukurikavaca od počinjene pljačke i kriminala, i prikazivanje HDZ-a nesposobnim, da bi SDP pripremili za ponovno preuzimanje vlasti.

Međutim, nakon spominjanja preslagivanja vlade gdje bi se Most uklonio s vlasti, imamo novu situaciju u kojoj su Petrov i Milanović prisiljeni cijeli proces ubrzati i zaigrati na kartu ništa ili sve.  Zahvaljujući  Most-u po prvi put imamo situaciju gdje SDP-ova oporba, pritom još s mnogobrojnim aferama, ima potpuni nadzor nad represivnim aparatom, što nema nigdje u svijetu, ali s preslagivanjem vlade i taj bi se apsurd uklonio. Zbog te činjenice Milanović je u paranoji i ništa mu ne preostaje nego se kao i za vrijeme svoje vladavine kad osim politički montiranih optužnica nije imao ništa, vratiti udbaškim metodama: lažima, ucjenama, prijetnjama, montiranim ”aferama” i partijskim presudama prema političkim oponentima, da bi ih se kompromitiralo, dok su istovremeno istrage o aferama bivše vlade u kojima su opljačkane deseci milijardi kuna potpuno blokirane, što je u demokraciji nedopustivo. Ukoliko se makne Most s njima odlaze i SDP-ovi kadrovi, a onda je put prema Milanoviću i njegovim ministrima otvoren. Iz tog razloga Milanović i Petrov idu na čelnika najjače stranke da bi ga politički potpuno neutralizirati, nakon čega bi se HDZ destabilizirao i ne samo da ne bi imao snagu za preslagivanje vlade, već bi se SDP ubrzo vratio na vlast. Njihov čovjek je i premijer Orešković.  To je cijela poanta oko ”afere” Tomislava i Ane Karamarko.  Josipović, Zamp, pismohrana, Šegon, Linić, Lalovac, predstečajne nagodbe (pljačka stoljeća) Croatia osiguranje, Duudi, Kotromanović, mig-ovi, Mesić, Patria, Zmajlović, Jakovina, Vrdoljak, braća Milanović, Marina Lovrić Merzel, provala u MUP i pljačka od strane SDP -ove milicije čak iz ”opozicije” i td..  Nažalost, većina Hrvata se ne bi osvijestila niti ako bi im udbaški plaćenik Božo Petrov na vlast ponovno doveo SDP-ovu organiziranu kriminalnu udbašku hobotnicu i jugogomunističku – velikosrpsku ideologiju, od koje je Hrvatska državotvornost ozbiljno ugrožena. Možda HDZ  i predsjednica države uvide kakvu su kardinalnu grešku napravili što nisu proveli lustraciju.

Tripartitna vlada

Postizborni pregovori su bili perfidna igra Bože Petrova i Milanovića, a cilj im je bio nagovoriti Karamarka na tripartitnu vladu u kojoj bi HDZ deklasirali. Karamarka su do posljednjeg trenutka čekali da potpiše dokument bratstva i jedinstva, a kad im nije uspjelo i kad su dovedeni pred svršen čin, Petrov je od predsjednice izašao s bizarnim i glupim obrazloženjem kako Milanović ”vrbuje” njegove članove a to je ”razlog” da ”sporazum” s Milanovićem ne potpiše. Kao da Milanović cijelo vrijeme pregovora nije ”vrbovao” njegove članove?  Da su vladu formirali Most i SDP, četverogodišnja katastrofalna SDP-ova vladavina bi se nastavila pa bi došlo do prijevremenih izbora u kojima bi HDZ i bez Mosta-a preuzeo vlast, a to je ono što SDP nije smio dozvoliti. Preostala im je jedino koalicija s HDZ-om, sa zadatkom da ih opstruiraju i razbijaju iznutra, što cijelo vrijeme i čine.

Novi izbori za Most su propast, a Petrov je svjesno išao na Kramarkovo svrgavanje ilii na samouništenje, jer je udbaški plaćenik za jednokratnu upotrebu. Svaki most-ovac koji nije u toj igri, izglasat će nepovjerenje Boži Petrovu, u protivnom, završit će političku karijeru. Karamarko i HDZ pobjeđuju u svakom slučaju. Ukoliko dođe do prijevremenih izbora Milanović gubi s većom razlikom, jer u tvrtki Apis više ne bi trebao imati 250 SDP-ovih aktivista, a ni stranka Vesne Pusić koju podržava oko 1-2 % birača, ne bi trebala imati 11 mandata. Iz  tog razloga Milanović prijeti naručenim i namještenim anketama Ipsos pulsa. Vidimo da Orešković uz već otpisanog  Petrova pokušava eliminirati i Karamarka, i tako SDP-ov poraz pretvoriti u pobjedu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari