Connect with us

SDSS: Ćirilicu hoćemo u cijelom Vukovaru, o Ovčari možemo pregovarati

Published

on

Nakon što je podpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ustvrdio kako ‘Ustavni sud prava manjina tumači kao HDZ i Stožer’, u razgovoru za Večernji list, oglasio se i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković koji također nije zadovoljan odlukom Ustavnog suda.

milorad_pupovacNi predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković nije zadovoljan odlukom Ustavnog suda, piše Večernji list.

Pupovčevom SDSS-u ne smeta zabrana referenduma, piše u članku, nego mu smetaju popratni sadržaji odluke “kojima se otvara mogućnost da se Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina primjenjuje samo u onim dijelovima grada ili općine gdje je neka manjina većina”.

“Ne bi trebalo da političke stranke određuju što je pravično, a što ne rukovodeći se rukom više ili manje u vijeću”, kaže tako predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković.

Najavio je i da će SDSS zastupati što širu upotrebu odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, što podrazumijeva dvojezične natpise na svim javnim institucijama, pločama na ulazima u grad, pločama s imenima ulica i trgova kao i upotrebu dvojezičnosti u institucijama. Napominje i da su spremni razgovarati o tome da neka mjesta stradanja u gradu, poput Ovčare, ne budu obuhvaćena prijedlogom – piše Večernji list.

Izvor: Narod.hr/Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari