Connect with us

Vijesti

SDSS neće dati Plenkoviću glas za mandatara

Objavljeno

-

Sastanak osam zastupnika nacionalnih manjina s HDZ-ovcima i tehničkim premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima potrajao je u utorak gotovo dva i pol sata, a završio je zaključkom da će više od jednog zastupnika Kluba dati podršku Plenkoviću za mandatara buduće Vlade, ali SDSS neće.

“Jutros je održana sjednica Kluba manjina, svi zastupnici svjesni su ozbiljnosti situacije, izbornih rezultata i kako su glasali građani. Svih nas osam ostajemo u Klubu zajedno, dajemo potporu Andreju Plenkoviću, s time da će mu jedan dio zastupnika dati potpise kao mandataru buduće Vlade. Mi nastavljamo suradnju zajedno”, poručio je u ime Kluba nacionalnih manjina Vladimir Bilek, inače predstavnik češke i slovačke manjine.

SDSS, najavio je, potpise mandataru Plenkoviću za formiranje nove Vlade neće dati, kazao je. Robert Jankovics, predstavnik mađarske manjine, već je javno najavio kako će podržati Plenkovića kao mandatara, a Bilek je sada poručio kako će podršku dobiti i više od tog jednog zastupnika nacionalnih manjina. No, nije htio otkriti tko će još dati svoj potpis niti točno tko.

“Dovoljno je zastupnika koji će potpisati za Plenkovića kao mandatara, u tome neće biti SDSS-a, ali će biti više nego jedan zastupnik nacionalnih manjina”, rekao je i dodao kako će Klub i dalje u Saboru djelovati zajedno kao i do sada.

‘Manjinci’ su u zgradu Vlade stigli točno u podne i to svi zajedno, a nakon sastanka je na izjavu stao samo Bilek kao dosadašnji predsjednik njihova Kluba.

Naime, glavni uvjet Domovinskog pokreta za sastavljanje većine i nove Vlade s HDZ-om bio je da tri zastupnika SDSS-a ne mogu partneri, kao proteklih osam godina Plenkovićeve vladavine.

A nakon ‘manjinaca’ u Banske dvore stižu i predstavnici DP-a u 16 sati. Iako čelnik te stranke koja raspolaže s 13 osvojenih mandata, Ivan Penava, ne očekuje da će današnji sastanak značiti i kraj pregovora, kako je dan ranije kazao, moguće je da bi konačno mogli dogovoriti barem neke obrise buduće Vlade.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas