Connect with us

Iz Svijeta

Sebastian Kurz: Ispravno je nametati sankcije Bjelorusiji, a što činimo s Turskom?

Objavljeno

on

Europska unija trebala bi uvesti sankcije Turskoj ako ona nastavi kršiti ljudska prava i grčki suverenitet u istočnom Sredozemlju, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.

“Opasno je ostavljati dojam da se primjenjuju dvostruki standardi. Ispravno je nametati sankcije Bjelorusiji, a što činimo s Turskom?”, rekao je Kurz za talijanski list La Repubblica.

“Ondje su novinari i članovi oporbe u zatvorima. A sada se i krši međunarodni zakon protiv Grčke. I što radimo? Za mene je neodrživo uvijek prihvaćati ponašanje (turskog predsjednika Recepa Tayyipa) Erdogana”, dodao je.

“Želimo da se povuku jasne crvene linije. A ako budu prijeđene, želimo da bude posljedica, do sankcija. Grčka je članica EU-a i za mene je tursko ponašanje neprihvatljivo”, rekao je.

Grčka i Turska spore se zbog iskorištavanja prirodnog plina. EU je na strani Grčke, tvrdeći da Turska traži prirodni plin u vodama koje su dio grčke ekskluzivne ekonomske zone.

Kurz je u intervjuu optužio Erdogana da koristi “migrante kao ucjenjivačko oružje protiv EU-a” referirajući se na iregularne granične prijelaze iz Turske u Grčku. (Hina)

Erdogan: Istočno Sredozemlje je ispit iskrenosti EU-a

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari