Connect with us

BiH

Sebija Izetbegović dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Medicinski fakultet Sveučilišta u Sarajevu raskinuo je ugovor donedavnoj profesorici Sebiji Izetbegović, supruzi utjecajnog bošnjačkog političara, čelnika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, nakon što su joj prethodno oduzete akademske titule magistre i doktorice medicinskih znanosti.

“Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu. Taj ugovor o radu je neodrživ nakon svih odluka koje smo donijeli na Senatu i na sveučilištu”, rekao je za N1 televiziju rektor Sveučilišta u Mostaru Rifat Škrijelj.

Po njegovim riječima, Sebija Izetbegović imala je ugovor na Medicinskom fakultetu koji nikada nije bio dostavljen Sveučilištu u Sarajevu, te ona više ne može predavati na fakultetu jer joj je Senat oduzeto akademske titule magistre i doktorice znanosti.

“Ne može biti netko na profesorskom mjestu, kome je oduzeta profesura, a prethodno i akademske titule”, dodao je rektor.

Sebija Izetbegović je imala stalni ugovor s Medicinskim fakultetom Sveučlilišta u Sarajevu od 2014. godine, a istodobno je obnašala dužnost ravnateljice Kliničkog centra sveučilišta u Sarajevu.

Posve je izvjesno da će uskoro biti smijenjena i s te funkcije, a odluku o tome trebala bi donijeti Vlada Federacije BiH koju čini koalicija predvođena SDP-om BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Sebija Izetbegović je pravdu potražila na sudu, dok je je ukidanje akademskih titula nazvala političkim progonom.

Nju se smatra iznimno utjecajnom, a jedan od osnivača najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije Edhem Bičakčić nedavno je ocijenio kako je zajedno sa suprugom, predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem najodgovornija za to što je stranka izgubila izbore ta završila u oporbi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari