Connect with us

Kronika

Sedam državljana BiH otrovalo se plinom, jedan preminuo

Objavljeno

on

Sedmero stranih državljana otrovalo se plinom u kući u zagrebačkom naselju Resnik. Nažalost jedan muškarac je preminuo. Podsjetimo, JVP Grada Zagreba je noćas oko 23,45 sati zaprimila poziv policije za pomoć oko otvaranja stana s pretpostavkom da se radi o curenju plina.

Kako je izvijestila zagrebačka policija jučer oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42,33,26,24,22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice. Očevid će se nastaviti danas.

– Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi očevid nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, javlja HRT.

Ovom prilikom zagrebačka policija, savjetuje građanima na nužne mjere opreza:

– plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisirajte i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva, poštujte rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala

– preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te savjete dimnjačara provedite bez odlaganja

– redovito čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari