Connect with us

Iz Svijeta

Šef Pentagona i ruski ministar obrane razgovarali prvi put u više od godinu dana

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ministri obrane Sjedinjenih Država i Rusije telefonski su razgovarali u utorak prvi put u više od godinu dana i dvije su strane nakon toga iznijele vrlo različite prikaze razgovora.

Pentagon je priopćio da su američki ministar obrane Lloyd Austin i njegov ruski kolega po dužnosti Andrej Belousov razgovarali o važnosti otvorenih linija komunikacije.

Austin je inicirao razgovor i to je bio prvi takav poziv od ožujka 2023., rekao je novinarima glasnogovornik Pentagona, general bojnik zračnih snaga Patrick Ryder.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je Belousov upozorio Austina na opasnosti od kontinuirane isporuke američkog oružja Ukrajini u njezinom 28-mjesečnom sukobu s Rusijom.

‘A. R. Belousov ukazao je na opasnost od daljnje eskalacije situacije kroz kontinuiranu isporuku američkog oružja ukrajinskim oružanim snagama’, navodi se u priopćenju ministarstva u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ruska invazija na Ukrajinu bacila je odnose Moskve s Washingtonom na najnižu razinu od Kubanske raketne krize 1962. godine.

U posljednjoj od dugog niza optužbi, Moskva je prošlog vikenda rekla da su Sjedinjene Države odgovorne za ukrajinski napad na poluotok Krim, koji je Rusija anektirala, s pet projektila koje je isporučio SAD, a koji su ubili četiri osobe. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas