Connect with us

Kronika

Šef veterana Tigrova pozvao Milanovića: ‘Dođi dečkima platit‘ piće u kafić, dat ću ti ja 100 kuna ako nemaš‘

Objavljeno

on

Predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković suzdržali su se od novih sukoba prilikom današnjeg obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima.

Kamere su tek zabilježile kako se mimo protokola predsjedniku Milanoviću obratio Ilija Vučemilović, koji je postao šef veterana 1. gardijske brigade nakon što je Tomo Medved, dugogodišnji predsjednik Udruge veterana Tigrova preuzeo dužnost ministra branitelja,

Nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na hrvatske branitelje Milanoviću je pristupio Vučemilović.

– Ajde, dođi u kafić dečkima platit’ piće. Dat ću ti ja 100 kuna ako nemaš – viknuo je Milanoviću Ilija Vučemilović, prelazeći s druge strane ceste prema Milanoviću.

Milanović ga je pozvao da prijeđe cestu i s njim se rukovao.

-Tko te je naljutio? – zapitao ga je Milanović.

– Tko bi mene naljutio, mi smo stabilni! – kazao mu je raspoloženo veteran.

Predsjednik mu je odgovorio da “mora tamo”, pokazujući rukom na protokol te otišao, a veteran je pomirljivo kazao – “Aj, dobro”.

Ilija Vučemilović bio je jedan od glavnih organizatora i sudionika nekadašnjeg braniteljskog prosvjeda u šatoru koji je bio postavljen punih 555 dana ispred Ministarstva branitelja, za vrijeme dok je ministar bio SDP-ov Fred Matić.

Snimku RTL-a možete pogledati ovdje

Predsjednik i premijer, kao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, odbili su komentirati međusobne sukobe. Poručili su da je danas dan pijeteta prema žrtvama, „na kojemu nema mjesta za međusobna podbadanja“.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari