Connect with us

Politika

Šefik Džaferović u Bruxellesu: ‘Dodik najavio da će napasti vojarne’

Objavljeno

-

Foto: arhiva

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se u Bruxellesu sastao sa zastupnicima Zelenih i članovima Grupe prijatelja BiH u Europskom parlamentu Tineke Strikom i Romeom Franzom Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, razgovaralo se o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, te da su ”u fokusu razgovora bile Dodikove najave da će napasti vojarne Oružanih snaga, te protupravnom silom pokušati spriječiti državne institucije da djeluju na teritoriji entiteta RS”.

”Džaferović je istaknuo da je Bosna i Hercegovina, uz podršku međunarodne zajednice, napravila ogroman napredak u proteklih 26 godina, te da je taj napredak ugrožen unilateralnim akcijama vlasti entiteta RS”, priopćilo je Predsjedništvo BiH.

Džaferović je, navedeno je u priopćenju, naglasio ”da je zahvaljujući uspostavljenim državnim institucijama očuvan mir u Bosni i Hercegovini, te da je napad Milorada Dodika i vlasti RS na državu i njene institucije – napad na temelje mira”.

Rečeno je, između ostalog, da Europska unija treba pružiti punu podršku OHR-u, te da ”situacija u Bosni i Hercegovini nije izoliran problem, već predmet negativnih utjecaja i miješanja iz susjednih država”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari