Connect with us

Najave

Šeks kod Dujmovića: O puču Mesić-Manolić, rušenju Karamarka…

Objavljeno

-

„Neuništivi“ Vladimir Šeks, doajen hrvatske političke scene, čovjek koji je preživio teške frakcijske borbe četvrt stoljeća stare Hrvatske demokratske zajednice i koji je i danas utjecajan savjetnik premijera Plenkovića, večerašnji je gost emisije Tihomira Dujmovića „Iza zavjese“.

Što misli o tezama iz memoara Josipa Manolića koji je plasirao tezu da je zapravo Udba bila glavna organizacijska snaga u stvaranju hrvatske države, kada je zapravo puklo između Tuđmana i Manolića, zašto su Mesić i Manolić ustali protiv Tuđmana, napokon zbog čega Tuđman nije dozvolio lustraciju, čak niti nakon Oluje – biti će teme koje će dominirati u prvom dijelu emisije.

Zašto je i kako HDZ izgubio ključne izbore 3. siječnja 2000. godine, zašto je u izboru Pašalić-Sanader čvrsto stao uz Sanadera, zašto je zapravo Sanader otišao, biti će set pitanja vezan uz gotovo dva mandata u kojima je dominirao Ivo Sanader.

Zašto je uslijedila mlaka reakcija HDZ-a kada je Jadranka Kosor pristala na Milanovićev ultimatum glede smanjenja liste za dijasporu, zašto je kasnije tražio da Kosorica bude jedini kandidat za šefa HDZ-a, kao da živimo u Sjevernoj Koreji, je li točno da je htio izbaciti Hebranga iz HDZ-a, što misli o Glavašu danas, zbog čega je bio u permanentnom sukobu sa Karamarkom, napokon, zabrinjava li ga srbijansko zveckanje oružjem koje zajedno sa njihovom retorikom silno podsjećaju na početak 90-tih – teme su kojih će se dotaknuti do kraja emisije.

„Iza zavjese“, srijeda, HTV1 u 21.15 sati, repriza HTV 4, u četvrtak u 15.15.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari