Connect with us

Politika

Šeks: Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast

Objavljeno

-

Vladimir Šeks očekivao je bolji izborni rezultat Kolinde Grabar-Kitarović te smatra da njezin stožer sad mora promisliti kako privući glasače Miroslava Škore. Miro Kovač pak tvrdi da će HDZ-u u drugom krugu biti potrebna nova izborna strategija

Nakon što je jučer postalo jasno kako će se u drugom krugu izbora za mjesto na Pantovačku boriti Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, jedno je od glavnih pitanja kome će Škorini birači dati glas 5. siječnja sljedeće godine.

HDZ-ov politički veteran Vladimir Šeks u razgovoru za Dnevnik.hr istaknuo je kako je očito da je Škoro uspio privući dio HDZ-ovih birača te je sada potrebno stvoriti operativni plan kako privući Škorine birače da u drugom krugu glasaju za Grabar-Kitarović.

“Očekivao sam bolji rezultat i da će biti prva, ali to se nije dogodilo. Stožer Grabar-Kitarović sad se mora domisliti kako privući Škorine birače. U kampanji bi ih se trebalo pitati žele li da Milanović pobijedi ako ostanu doma. Također, treba ih se pitati žele li da komunisti dođu na vlast”, rekao je Šeks.

Na pitanje kakvu je ulogu u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović odigrao premijer Andrej Plenković, Šeks kaže kako je premijer poduzeo sve da animira HDZ-ovce i njihove birače.

“On je besprijekorno poduzeo sve političke korake da Grabar-Kitarović ostvari što bolji rezultat, u to nema nikakve sumnje”, rekao je Šeks.

Kovač: “HDZ se mora sabrati i podvući crtu”

Kako komentira rezultat Kolinda Grabar-Kitarović pitali su i HDZ-ovog Miru Kovača koji ističe kako je u prvom krugu “obraz HDZ-a sačuvala Primorska Hrvatska, poglavito Dalmacija”

“To je osiguralo ulazak Kolinde Grabar Kitarović u drugi krug predsjedničkih izbora. Za pobjedu u drugom krugu bit će potrebna nova izborna strategija. Kratkoročno, ali i srednjeročno HDZ mora ponovno zadobiti povjerenje svojih razočaranih birača, dakle i onih Miroslava Škore, koji je ostvario više nego respektabilan rezultat”, kaže Kovač.

Smatra kako se HDZ nakon “otrežnjujućih rezultata na europskim izborima i ishoda jučerašnjeg prvoga kruga predsjedničkih izbora mora zaista sabrati, podvući crtu i izvući potrebne pouke”.

“Ako se HDZ resetira, a HDZ to može i mora, ako bude svoj i vrati svoje razočarane birače, Kolinda Grabar Kitarović pobijedit će u drugom krugu i ostati predsjednica Republike. HDZ je utemeljen prije trideset godina kao sredstvo za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske, a danas mora biti sredstvo za stvaranje boljega života u uređenoj Hrvatskoj, u kojoj se može živjeti kvalitetno i bez korupcije”, rekao je Kovač za Dnevnik.hr

 

Davor Gjenero: Kolinda Grabar-Kitarović je favoritkinja u drugom krugu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari