Connect with us

Vijesti

Šeks: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik

Published

on

Šeks: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik

Prepucavanja koja je u Hrvatskoj, ali i susjednoj Srbiji izazivala odredba Zakona o pravima hrvatskih branitelja po kojoj je Hrvatska 90-ih trpjela agresiju Srbije, Crne Gore i JNA uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, doživjela su jučer kulminaciju nakon što je Vladimir Šeks, pročelnik HDZ-ova Savjeta, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvao četnikom.

Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone – kazao je Šeks u kameru Nove TV u srijedu navečer komentirajući Vučićeve izjave da je predloženi zakon o braniteljima Pandorina kutija na koju bi Srbija mogla reagirati s 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji.

Od takvog stava Šeks nije odustao ni jučer. – Fućka mi se što je predsjednik, on je četnik! – uzvratio nam je Šeks na molbu za dodatni komentar, a daljnji razgovor završio je porukom da je na ručku.

Iako bi Šeksova izjava teško mogla biti prevelika uvreda Vučiću s obzirom na njegove huškačke govore iz devedesetih, naišla je na osudu HDZ-ova koalicijskog partnera SDSS-a. – Bilo bi bolje da nisam ni vidio ni čuo što je rekao Šeks jer to ne bi trebalo imati mjesta u javnom prostoru – komentirao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Premda i sam drži da se predsjednik Srbije ne bi trebao miješati u donošenje zakona u Hrvatskoj, Pupovac je stao u obranu Vučićevih komentara na braniteljski zakon.

Ako se zakon tiče međudržavnih odnosa ili historijskih tema, a ovo jest jedna od historijskih tema, ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrstu zabrinutosti može svatko – rekao je Pupovac.

VIDEO – ŠEKS odgovorio Vučiću: “Što će nama jedan četnik nešto propisivati?”

facebook komentari

Advertisement
Comments

Vijesti

Obitelj Tomić – Naša djeca su naš život i naša radost

Published

on

Današnje obitelji imaju od dvoje do četvero djece. Nažalost, taj broj se s novim generacijama smanjuje.

Rijetke su obitelji koje imaju petero i više djece. Uvijek postoje razlozi zašto je tako. Ipak, neke obitelji ne gledaju na razloge nego su pune vjere i hrabrosti, prenosi Bljesak.info.

Jedna od takvih je obitelj Ante i Mare Tomić koji su prije tjedan dana dobili deveto dijete i to djevojčicu. Ante je iz Jaklića, a njegova supruga Mara je iz Rumboka. Brak su sklopili 2000. godine.

U skladnom braku dobili su deveto dijete. Najstarija kćerka Ružica (2002.) pohađa Srednju školu Prozor obrazujući se za zanimanje kuhar. Monika (2004.) pohađa osmi razred, brat Josip (2005.) ide u šesti razred, Zoran (2007) učenik je petog razreda, Petra (2008.) četvrti je razred, Ivana (2009.) je drugi. Svi su oni uspješni učenici OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Mateo (2011.) i Antonia (2014.) još ne idu u školu.

Djevojčica koja je rođena prije tjedan dana još nije dobila ime. Obitelj se dogovara oko toga, jer se u svemu dogovaraju.

O tome kako se snalazi s tolikim brojem maloljetne djece majka Mare je tako smireno blagim majčinskim osmjehom kazala: „S djecom se snalazim tako da sve poslove obavljamo zajedno. Oni mi puno pomažu, posebno stariji. Najteže mi je kada su bolesni, ali i to, hvala Bogu, prođe. Posebno me veseli to što smo vezani jedni za druge i to što smo jedni drugima velika potpora u svemu.“

Otac Ante koji je keramičar i vrstan majstor s kamenom kada ima posla radi u Rami, a kada nema odmah je na nekom poslu u Republici Hrvatskoj. Ovih dana je na radu u Dubrovniku. ”Ništa nije lako. Naša djeca su naš život i naša radost. Zamislite samo koliko treba da ih opremimo u školu, da ih svaki dan nahranimo, ali mi se ne bojimo. Radim stalno i borimo se svi zajednički. Dok je bilo posla ovdje radio sam u Rami, kada nestane posla tu idem u Hrvatsku. Tamo je ipak bolje jer se posao bolje plaća zbog višeg standarda. Ne razmišljam o odlasku u Njemačku ili neku drugu zemlju do zadnjeg trenutka, sve dok se možemo izboriti za egzistenciju na ovakav način”, s osmjehom priča Ante.

S obzirom na brojnost obitelji sigurno je kuća uvijek puna smijeha, vike i plača. Prema njihovim izrazima lica ova kuća je uglavnom kuća radosti i smijeha. Koliko im obitelj znači pokazuje i obiteljska fotografija uz knjigu na stolu dok se uči. Obitelj im je najveća potpora i snaga.

facebook komentari

Continue Reading

Vijesti

Premijer je proteklih dana spavao uz sina u bolnici

Published

on

Osim nevolje s Agrokorom, točnije s Antom Ramljakom, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića ovaj su tjedan mučili i obiteljski problemi.Naime, starije premijerovo dijete bilo je hospitalizirano prošle subote u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Liječnici su zaključili da je njegovo zdravstveno stanje takvo da je potrebno bolničko liječenje koje još traje.

S djecom hospitaliziranom u Klaićevoj često borave i roditelji, obično majke. No, kako obitelj Plenković ima i mlađu kćer rođenu prije godinu dana, sa sinom je u bolnici boravio tata.

Tako su Plenković i supruga tijekom dana dolazili u bolnicu, ali je sa sinom noću ostajao tata, kažu naši izvori.

Inače, nakon završetka liječenja Plenković će taj boravak s djetetom u bolnici platiti 750 kuna po danu.

Da je Plenković ovih dana zaista često bio u Klaićevoj s bolesnim sinom, svjedoči i službeni automobili s osiguranjem parkiran u blizini bolnice, što je uobičajeno kada se radi o zakonom čuvanoj osobi.

jutarnji.hr

facebook komentari

Continue Reading