Connect with us

Politika

Selak Raspudić: Umjesto korupcije, ljevicu zanimaju jedino ideološke teme

Objavljeno

-

Hina

Zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić poručila je u srijedu da su ljevicu, SDP i Možemo, istjerali na čistac jer ih, umjesto borbe protiv korupcije i razvoja društva, zanimaju isključivo ideološke teme i bojanje klupica.

„Razgovorom u javnom prostoru o mogućoj suradnji sa SDP-om i Možemo, mi smo zapravo ljevicu istjerali na čistac jer se iskristaliziralo ono što je nama odavno poznato”, rekla je.

A to je, objasnila je, da ne desnicu nego ljevicu zanimaju isključivo ideološke teme dok je nama u prvom planu borba protiv korupcije i raščišćavanje hrvatskog političkog prostora od koruptivnih aktivnosti da bismo onda mogli dalje nastaviti s razvojem društva u svim drugim smjerovima,.

Do sada ozbiljnih razgovora, pregovora ili dogovora o suradnji uopće nije bilo, (…) već je to bio odgovor na načelno pitanje s obzirom na postotke i moguće suradnje, pojasnila je Selak Raspudić kako se ta tema pojavila u eteru.

Dodala je da bi isti odgovor bio za bilo što ako se razgovara o temeljnim problemima u Hrvatskoj.

„Ključno je da smo ovime ljevicu istjerali na čistac, a to je da im jedino bitno bojanje klupa od problema korupcije u Hrvatskoj”, ustvrdila je.

Na upit o pozivanju ministra zdravstva na saslušanje u Saboru, odgovorila je da ga iz Mosta odavno na to pozivaju jer je prvo pitanje koje mu treba postaviti kada će konačno nabavu medicinske opreme maknuti od tajnosti i podvesti pod Zakon o javnoj nabavi kako bi se razotkrile sve koruptivne aktivnosti tijekom korone.

„Svakako podržavamo da ministar Beroš dođe u Hrvatski sabor, a što se tiče ljevice i onoga zbog čega ga konkretno zove, moram reći da bi ljevica, da ima imalo obraza, barem privremeno utišala izigravanje moralne vertikale u priči oko pobačaja s obzirom na promašeni, nestručni i diletantski prijedlog Zakona o pobačaju koji je uputila u proceduru”, poručila je.

Taj prijedlog nikada ne bi mogao proći test zakonitosti i time su zapravo pokazali da ih ne zanima razračunavanje s ministrom Berošem, rad institucija i uređivanje Zakona o pobačaju nego signaliziranje vrline i političko profitiranje na teškom slučaju koji je pogodio jednu obitelj, zaključila je Selak Raspudić. Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari