Connect with us

Vijesti

Selo kakvog nema nadaleko

Objavljeno

-

[pullquote_left]Eco-selo Grabovica – raj na zemlji na obali Buškog jezera[/pullquote_left]

[pullquote_left]Kako smo nedavno najavili otvoreno je Etno selo Grabovica. [/pullquote_left]Na idiličnom mjestu sela Grabovica tomislavgradske općine, odakle puca pogled na prekrasno Buško jezero svečano je otvoreno Eco-selo Grabovica.
Presijecanjem svečane vrpce vlasnika Eco-sela Joze Ćurkovića, sinova i unuka ostvarenje je višegodišnjeg sna o otvaranju turističko-sportsko-zabavnog prostora seoskog tipa.

Veliki događaj

Uz mnogobrojne uzvanike na čelu s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Vukadinom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Nediljkom Rimcem, samom činu otvaranja nazočilo je nekoliko stotina posjetitelja, a tijekom dana i noći i više od tisuću koji su besplatno degustirali jela i pića i nazočili velikom događaju za buškoblatski kraj, kao i za općinu Tomislavgrad.
Župnik župe Grabovica don Marko Lukač prigodnom molitvom blagoslovio je eko-selo i zaželio uspješan rad. Neki objekti eko-sela počeli su se graditi i uređivati prije dvanaest godina. Uglavnom su se objekti gradili od klesanog kamena vrsnih majstora pa je sama gradnja dugo trajala.

Jezero i potočić

U prvoj fazi izgradnje eko-sela izgrađeno je šest apartmana, a nude se usluge konjičkog kluba, kao što je jahanje i prijevoz kočijom, a na radost najmlađih moguće je razgledanje domaćih životinja konja, magaraca, ovaca, krava, svinja, gusaka, paunova i drugih životinja kao što su srne, divokoze, nojevi, golubovi, a u sklopu sela izgrađeno je i mini Buško jezero i potočić.

Uskoro se na prostoru eko-sela kreće i s izgradnjom hotela s bazenima, urbanim vilama, lovačkom kućom, lučicom za brodove i drugim brojnim sadržajima kojima namjeravaju obogatiti turističku ponudu eko-sela, ali i cijelog područja Buškog blata, Hercegbosanske županije i čitave Bosne i Hercegovine.

Kamenjar.info/vecernji.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari