Pratite nas

Vijesti

Senzacionalno: Rješena najveća zagonetka imotske krajine: Otkrivena dubina Crvenog jezera!

Objavljeno

na

Dubina Crvenog jezera varira i sada kada je pedesetak metara ispod takozvanog Kazana ruba jezera gdje se može nesmetano prići vodi, a dubina je 252 metra. Na samom Kazanu oko 300 metara, u vrijeme ekstremno visokog vodostaja, kakav je zabilježen 9. travnja ove godine, nivo vode popne se za još pedesetak metara, što znači da je vodostaj i viši od 350 metara.Inače, hrvatski i japanski znanstvenici jučer su započeli s rješavanjem najveće zagonetke imotske krajine i prirodnog fenomena Crvenog jezera

Dno Crvenog jezera snimila je posebna podmornica s kamerom. Jučer oko 15 sati ronilica je došla do dna jezera na dubini oko 252 metra. Otkriveno je i da je konfiguracija stjenovitoga dna 16 puta osam metara i kada se uzme podatak da je širina jezera na samom vrhu njegovih litica i do 400 metara, zaključuje se da je konfiguracija jezera jedan veliki lijevak, piše Slobodna Dalmacija.

Ekspediciji iz 1998. nije bilo dovoljno 300 metara da snimi dno ovog jezera, ali onda je nivo vode bio viši kada su snimali s platforme. Dubina Crvenog jezera varira i sada kada je pedesetak metara ispod takozvanog Kazana ruba jezera gdje se može nesmetano prići vodi, a dubina je 252 metra.
Na samom Kazanu oko 300 metara, u vrijeme ekstremno visokog vodostaja, kakav je zabilježen 9. travnja ove godine, nivo vode popne se za još pedesetak metara, što znači da je vodostaj i viši od 350 metara.Inače, hrvatski i japanski znanstvenici jučer su započeli s rješavanjem najveće zagonetke imotske krajine i prirodnog fenomena Crvenog jezera.

Slobodna Dalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Gjenero i Pavelić: Predsjednica je napravila niz dobrih stvari…

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Z1 televizije gostovali su politički analitičar Davor Gjenero i glavni urednik hrvatske danas Neven Pavelić.

Teme su bile aktualna politička situacija, propala nabavka borbenih zrakoplova, odgovornosti i mogućnosti kod dogovaranja novih; Predsjednica RH, učinci za mandata (kritika depopulacije, Vlade, odnos s Blokiranima), ankete i kandidati za njeno mjesto; Penavine kritike i političke perspektive….

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Balkan

Čović i Bevanda nazočili obilježavanju dana Republike Srpske

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH  Dragan Čović i njegov stranački kolega i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda nazočili su današnjem prijemu u Banja Luci povodom Dana Republike Srpske.

Ovo nije prvi put, pišu Nezavisne novine, da Čović sudjeluje na obilježavanju Dana RS. Dragan Čović je 2013. i 2015. godine prisustvovao obilježavanju 9. siječnja.

Podsjećamo, danas se u Banja Luci održao i  svečani defile povodom dana Republike Srpske na kojem su sudjelovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka  Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, kao i brojni drugi uzvanici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari