Connect with us

Naši u svijetu

Separatisti projektilom iz ručnog bacača oborili vojni helikopter, ima mrtvih!

Published

on

Dmitro Timčuk, vojni analitičar poznat po dobrim izvorima u oružanim snagama, rekao je da je helikopter oboren projektilom ispaljenim iz ručnog bacača.

ukraine-0502-horizontal-galleryUkrajinski helikopter korišten za vojni transport oborili su u utorak pobunjenici u blizini grada Slovjanska u istočnoj Ukrajini i strahuje se da je pri tom poginulo devetero ljudi, rekao je glasnogovornik vladinih snaga.

Upitan o izvješćima da je helikopter oboren glasnogovornik, Vladislav Seleznjov je rekao: “Da, oboren je”.

Glede poginulih on je rekao da je u helikopteru bila tročlana posada “sve zajedno devetero ljudi”.

Dmitro Timčuk, vojni analitičar poznat po dobrim izvorima u oružanim snagama, rekao je da je helikopter oboren projektilom ispaljenim iz ručnog bacača.

Potvrdio je da je poginulo 9 ljudi prema prvim informacijama.

Do incidenta je došlo samo nekoliko sati nakon što su proruski separatisti u ponedjeljak navečer objavili prekid vatre do 27. lipnja kako bi odgovorili na tjedan primirja vladinih snaga koji je naredio predsjednik Petro Porošenko.

Grad Slovjansk kontroliraju separatisti od travnja, a 30. svibnja tamošnji pobunjenici su oborili vojni helikopter ubivši pri tom 14 vojnika, među kojima i jednog generala.

Porošenko kaže da pobunjenici krše primirje, ubijen jedan vojnik

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u utorak da su proruski separatisti na istoku prekršili primirje u noći s ponedjeljka na utorak ubivši jednog vojnika.

I pobunjenici i ukrajinske snage pozvali su da se nadzire prekid vatre do 27. lipnja, ali je vlada prijavila napade na vojne kontrolne točke.

“Nažalost, druga strana je prekršila primirje. Prošle je noći bilo još osam takvih slučajeva, ubijen je jedan vojnik, a sedmorica su ranjena”, prenio je Porošenkov ured njegove riječi sa sastanka s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frankom-Walterom Steinmeierom.

Pobujenici su raketnim bacačima i minobacačima napali vojnu kontrolnu točku kod grada Slavjanska, a lakim oružjem drugu točku uz granicu s Rusijom, rekao je ranije Vladislav Seleznjov, glasnogovornik proruterorističke akcije ukrajinske vlade.

Dodao je da vladine snage nisu sudjelovale ni u jednoj vojnoj operaciji od prošloga petka kada je Porošenko proglasio primirje.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari