Connect with us

Iz Svijeta

Sergej Lavrov: Moskva ima nepobitne dokaze da je kemijski napad izmišljen

Published

on

Ruski ministar vanjskih poslova izjavio je da kemijski napad u sirijskoj Dumi, u kojem je poginulo najmanje 70 ljudi, “lažiran uz pomoć stranih špijuna”.

Sergej Lavrov izjavio je da su ruski stručnjaci pregledali mjesto navodnog napada u Dumi, istočno od Damaska, i nisu pronašli nikakve tragove kemijskog oružja. Također je rekao da Moskva ima nepobitne dokaze da je kemijski napad izmišljen.

Lavrov je izjavio da su “obavještajne agencije države koja sada želi voditi rusofobnu kampanju pomogle u lažiranju kemijskog napada”. Nije iznio detalje o istrazi ni ime države koju optužuje, a tvrdnja se može odnositi na SAD, Veliku Britaniju ili Francusku.

Trump je nedavno na Twitteru zaprijetio napadom na Siriju zbog kemijskog napada u Dumi, za koji je kasnije ustvrdio da se može dogoditi “vrlo skoro ili uopće ne tako skoro”. Bijela kuća objavila je da konačna odluka o Siriji još nije donesena.

Britanski ministri izrazili su slaganje da se nešto mora poduzeti kako bi se spriječilo korištenje kemijskog oružja u Siriji, nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio da ima dokaze da je sirijska vlada izvršila kemijski napad u Dumi.

Lavrov je također rekao da bi “čak i najmanja pogreška u Siriji mogla dovesti do novog vala migranata”. Dodao je da “ultimatumi i prijetnje ne pomažu u dijalogu”.

Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) poslala je skupinu stručnjaka u Siriju, koji će započeti svoju istragu u Dumi u subotu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari