Connect with us

Iz Svijeta

Sergej Lavrov: Postoji prijetnja trećeg svjetskog rata i nuklearnog rata

Objavljeno

-

Foto: EPA

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata “ozbiljna” i “stvarna”.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč “velikim rizicima u ovome trenutku”, rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju.

“Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse.

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

“Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu”, rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara.

“On je dobar glumac (…), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomacije. (Hina)

Ivica Mandić: ‘Ne bi me iznenadilo da ovih dana Rusija proglasi pobjedu i završi operacije’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari