Connect with us

Iz Svijeta

Sergej Lavrov: Sve je manje suverenih država, dok protjeruju diplomate na uho nam šapuću isprike

Objavljeno

-

Rusija je optužula Sjedinjene Američke Države da vrše pritisak na države kako bi protjerale ruske diplomate zbog optužbi za napad na špijuna u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov tvrdi da je riječ o „kolosalnoj ucjeni“ SAD-a, koja pokazuje da je u „Europi ostalo samo nekoliko neovisnih država“. Protjerivanje 100 ruskih diplomata se smatra najvećim u povjesti.

Lavrov je rekao da je odgovor neminovan: “Naravno da to nećemo tolerirati. Kada zemlje protjeruju jednog ili dvojicu naših diplomata, a na uho nam se ispričavaju znamo sigurno da je riječ o kolosalnom pritisku, ucjeni koja je glavni alat Washingtona”, rekao je Lavrov. Ovo pokazuje, kako je istaknuo, da je Rusija bila u pravu kada je rekla da je u Europi ostalo samo nekoliko neovisnih država.

“To, također, oslikava oholost vladajućih elita, koje ne mare i ne slušaju glas naroda. Vidio sam rezultate anketnog istraživanja u kojem se 80 posto ispitanika izjasnilo protiv novih sankcija Rusiji”, završio je Lavrov, prenosi Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas