Connect with us

Ukrajina

Serija eksplozija zatresla okupirani Melitopolj

Objavljeno

-

Foto: EPA / ilustracija

Ukrajinski i ruski dužnosnici izvijestili su o seriji eksplozija u ukrajinskom gradu Melitopolju, koji se nalazi pod okupacijom ruskih snaga.

Gradom je u petak navečer odjeknuo niz eksplozija, navode ukrajinski i tamošnji proruski dužnosnici, kako prenosi CNN.

Ukrajinske snage u nekoliko su navrata napadale Melitopolj posljednjih nekoliko tjedana u nastojanju da povrate teritorij na jugu zemlje i potvrde važnost oružja većeg dometa.

Vladimir Rogov, član regionalne proruske vojno-civilne uprave, naveo je na Telegramu da se “serija eksplozija čula u gradu po drugi put ove večeri”, dodajući da je sustav protuzračne obrane ruskih oružanih snaga djelovao protiv ovih napada.

Rogov tvrdi da su Oružane snage Ukrajine napale grad teškim topništvom i višecijevnim raketnim sustavima te da su “dijelovi oborenih raketa” pogodili stambene kuće.

“Ima štete, a požar je izbio na mjestu granatiranja rezidencijalnog dijela grada od strane ukrajinskih oružanih snaga. Ima žrtava”, naveo je Rogov. “Informacije o žrtvama i razaranju se prikupljaju”, dodao je.

U međuvremenu, Ivan Fedorov, ukrajinski gradonačelnik Melitopolja, rekao je u petak na Telegramu da grad na jugu podrhtava od snažnih eksplozija. “Snaga udara je takva da se prozori tresu”, naveo je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari