Connect with us

Kronika

Šešelj na slobodi do kraja godine?

Objavljeno

-

Vojislav Šešelj bi mogao do kraja godine biti pušten na slobodu, ukoliko sudsko vijeće Haškog tribunala ne prihvati navode optužnice o udruženom zločinačkog poduhvatu, piše “Blic”.

Odvjetnik Slobodan Zečević smatra da će optužnica protiv Šešelja biti oborena do jeseni i da će on biti pušten na slobodu.

Zečević, koji je prad Haškim tribunalom branio Milana Milutinovića i još četvoricu haških optuženika, kaže da “Blic” da je vrlo vjerojatno da Haag neće prihvatiti navode optužnice protiv Šešelja o zajedničkom zločinačkom poduhvatu, što za njega znači slobodu.

“Predsjednik vijeća Jean Claude Antoneti ne prihvaća koncept o zajedničkom zločinačkom poduhvatu kao oblik krivične odgovornosti. On je još u svibnju 2011. godine htio Šešelja osloboditi te odgovornosti, ali je tada bio nadglasan od dvoje drugih sudija”, podsjeća Zečević.

On naglašava da je optužnica protiv bivših šefova Službe državne sigurnosti Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića, koji su nedavno oslobođeni u Haagu, sadržala dio u kojem je i Šešelj bio označen kao jedan od članova zajedinčkog zločinačkog poduhvata.

Srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari