Pratite nas

Reagiranja

Šešelja su pustili na slobodu uoči obljetnice okupacije Vukovara!

Objavljeno

na

Da ti pamet stane!

Šešelja su pustili na slobodu uoči obljetnice okupacije Vukovara!

Ratni zločinac Vojislav Šešelj trijumfalno se vratio u Beograd, nakon 12 godina koje je proveo u Haagu – neosuđen. Riječ je o zločincu koji je početkom devedesetih svoj ratni pohod  na Hrvatsku počeo porukama o “budućoj zapadnoj granici Velike Srbije” na crti Karlobag-Ogulin- Karlovac-Virovitica, koji je na mitingu u Baranji, u Jagodnjaku, govorio “svakog tko kaže da to nije srpska zemlja treba ga ubiti kao kera”, koji je angažirao na tisuće srpskih dragovoljaca koji su klali, ubijali i rušili diljem Hrvatske itd., i tako redom. Šešeljeve postrojbe, što je iznimno važno, označene su i kao izvršitelji zločina na Ovčari, pokraj Vukovara. Čitavo vrijeme, ovako ili onako, bio je jedan od prvih suradnika balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, odnosno na konkretnom tragu njegove zločinačke politike.  Kad je bio izabran za predsjednika Općine Zemun, 1966., njegovom zaslugom tamošnji Hrvati tjerani su van iz stanova i kuća, a oni koji su ih branili od njegovih istomišljenika najčešće su premlaćivani. Dragovoljno je otišao u Haag kad ga je Međunarodni sud za ratne zločine  počinjene na području bivše Jugoslavije, 2003., optužio za ratne zločine i etničko čišćenje. Poglavito su ga teretili za zločine u vukovarskoj bolnici te Voćinu, likvidaciju Hrvata u Vojvodini i niz drugih teških kaznenih djela. No, i u pritvoru ostao je dosljedan i svaki puta odgovarao da je srpski četnik koji ni milimetar ne odstupa od svojih zločina (koje on i njegovi nazivaju “junaštvom”).

Kad se vratio u zračnu luku u Beogradu tamo ga je dočekalo mnoštvo Srba, četnika, koji su ponovno uzvikivali parole protiv Hrvata te uzdizali Veliku Srbiju.

seselj-foto-predrag-mitic-novosti_fZanimljivo da ga je Haaški sud pustio na slobodu navodno zbog bolesti! Pa, koliki su hrvatski branitelji koje se nalaze po zatvorima bolesni, pa ih nitko ne pušta ni na vikend, a kamoli na slobodu. U Srbiji ni kriv ni dužan robiju služi hrvatski branitelja Veljko Marić. Dobio je 12 godina zatvora. Iako je tamo već nekoliko godina ne puštaju ga ni deset minuta ni na kavu van iz zatvora, a ne na privremenu slobodu, ili pak da robiju služi u Hrvatskoj. A on je teškog narušenog zdravlja.

Šešelja su pustili baš uoči još jedne obljetnice okupacije Grada Vukovara. To nije slučajno. To je teška provokacija! U Vukovaru je baš Šešeljevom zaslugom ubijeno i protjerano na desetine tisuća nevinih ljudi od kojih mnogi nisu čak ni bili bolesni.(sic!) Šešelj i njegovi nisu im oprostili, već su ih i zdrave dali strijeljati, čak i ranjenike iz bolnice. Pa, što ako je (?) Šešelj bolestan? Neka ga liječe u zatvoru! Što nisu primjerice svojedobno pustili Artukovića da zbog starosti ili bolesti ode na privremenu slobodu, već su ga brzinom munje ubili, samo da im ne umre u zagrebačkom zatvoru. A kakva je razlika između Artukovića i Šešelja?

Na beogradskom aerodromu nismo primijetili onaj cirkuski par, četnika Zorana Ivančića i njegovu “drugaricu” da bi, kao kad se vratio Dario Kordić u Zagreb, vikali (Šešelju) – “Sotono, ubojico!”. I pokazivali parolu na kojoj je pisao nekakav broj navodno ubijenih. Zbog čega sada kad je Šešelj u Beogradu Hrvatska ne traži njegovo izručenje, već čeka da na mitinzima po Srbiji ponovno počne sa svojim četničkim pričama. Gdje su sada oni tzv. intelektualci ala Matvejević da ne podignu svoj glas?

Provokator (najblaže rečeno) Predrag Matvejević, kad se vratio Kordić, koji je po zakonu (!) pušten na slobodu i koji je za razliku od Šešelja uistinu bio nevin osuđen, uz ostalo je rekao da  je Kordića (čujte sad ovo!) “osudio Haaški sud koji je zasigurno pravedniji i neutralniji od svih ovdašnjih”! Također je oštro zamjerio hrvatskim biskupima i svećenicima što se nakon dolaska Kordića nisu “pomolili i pokajali za njegove grijehe te zatražili oprost od Boga i od ljudi!” Ovog yugo-provokatora i ekstremnog ljevičara, smeta i što pojedini viču “Za dom spremni”, jer je to po njemu, jadniku, “daje povoda onima koji ne vole Hrvatsku da kažu “Vidiš, svi su ustaše”. ( Je li to znači da će nakon puštanja na slobodu zločinca Šešelja svi vikati da su svi Srbi – četnici?)

Sad kad su Šešelja dočekali s tri uzdignuta prsta, s četničkim kapama, odorama u kojima su ubijali i klali po Hrvatskoj, povicima o Velikoj Srbiji, ovaj mudrac i drugi hrvatski mudraci – šute. Žao im je zločinca!

No, kako bilo, nakon što se Šešelj vratio, iz Hrvatske  očekujemo oštru, jasnu i pravodobnu reakciju hrvatskih političara, a poglavito pravosudnih organa. Ne može Šešelj na slobodu, a bolesni Veljko Marić trunuti 12 godina u Sremskoj Mitrovici!

Što naposljetku o toj “pravdi” kažu i hrvatski ministar branitelja i ministar obrane, koji su i sami bili sudionici hrvatskog Domovinskoga rata? Što će poduzeti? Plakati!?

Dosad se nije čuo njihov glas o Šešelju, pa ni ništa naročito o Veljku Mariću.

Jedino se ministra branitelja čuje kako se svaki dan dere – da ne će dati ostavku, iako, na žalost, ne predstavlja ni pet posto branitelja zapisanih u onom famoznom Registru, najljepšem “Božičnom poklonu”.

Nakon povratka Šešelja iz zatvora molimo i tražimo (što bi bila pravica) da se s robije puste i svi bolesni hrvatski branitelji, uključujući i one iz HVO-a!

Nismo se borili da se agresore pušta na slobodu, a žrtve proganja i zatvara, zar ne Vesna Teršelič i slične teršeličke?

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Čičak žestoko odgovorio Lekoviću

Objavljeno

na

Objavio

Izabran sam tako da sam dobio jednoglasnu podršku i Odbora za imenovanja i Sabora. 113 zastupnika glasalo je za mene. To je glas građana. Kad neki notorni Leković govori o tome da je to poruka za građane, onda on ne razumije parlamentarnu demokraciju, komentirao je u Studiju 4 Ivan Zvonimir Čičak izjave predsjednika HND-a nakon njegova imenovanja za vanjskog člana saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

On i dalje razmišlja na totalitaran način u kojem on određuje što je za građane Hrvatske dobro i loše. Ne. Građani su dali svoj glas parlamentu i on odlučuje što je dobro, a što loše, nastavio je Čičak.

Imenovanjem predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatski sabor završio je imenovanja vanjskih članova tog radnog tijela.

No na imenovanje Čička žestoko je reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo. Predsjednik HND-a Saša Leković rekao je da je naknadnim imenovanjem Čička šestim vanjskim članom Odbora – “nastavljeno ruganje građanima Hrvatske”.

Ivan Zvonimir Čičak na to je odgovorio: Građanima Hrvatske izruguju se oni koji u ime sekte svojih istomišljenika žele biti kriteriji toga tko u Hrvatskoj može biti negdje. Dodao je kako je na njegov račun napisano mnogo uvreda na nekim portalima, a Index je nazvao “glasnogovornicima javne mržnje”.

Predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju spominje njegov “doprinos” hrvatskom novinarstvu – i činjenicu da ga je sud proglasio krivim za klevetu. Ono što je zadatak svih novinara jest da se bore za dekriminalizaciju klevete. Ja nisam osuđen zbog klevete nego zato što nisam htio otkriti izvor iz MUP-a koji mi je otkrio neke stvari o kapetanu Laptalu. Ono što sam radio u civiliziranom svijetu je vrlina, da braniš svoj ceh i profesionalnu tajnu, rekao je Čičak i dodao kako ne vidi nikakav problem što je za to osuđen i platio kaznu.

Ono što HND-u smeta jest i činjenica što u Odboru ne sjedi nitko tko je iz medija, ističu kako je time prekršen Poslovnik Hrvatskog sabora. Na to Čičak odgovara kako je on bio član izvršnog odbora HND-a i obnašao i druge važne funkcije u HND-u i kako se tada zalagao da predstavnici HND-a budu u saborskom odboru te kako je tadašnje vodstvo bilo protiv toga. Ja sam novinar. Imam veću biografiju od svih njih zajedno. Ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Bio sam član brojnih novinarskih i nenovinarskih organizacija. Kad oni meni drže lekciju, to je smiješno, rekao je Čičak.

Najavio je da će se u Odboru aktivno zalagati protiv govora mržnje, svađa i neprimjerenog rječnika koji dominiraju javnim prostorom. Posebno se osvrnuo na saborske rasprave: Zastupnici moraju voditi računa o dostojanstvu, o dojmu koji svojim porukama ostavljaju u hrvatskoj javnosti. Oni nisu društvo u birtiji. Oni su zastupnici u Hrvatskom saboru, narod ih je izabrao i to trebaju osvijestiti. 

Otvoreno pismo Ante Guge Saši Lekoviću: Tvoje laži onemogućuju bilo kakvu mogućnost da se tvoje ponašanje opiše kao pristojno

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dr. Josip Stjepandić prijavio NK Crvenu Zvezdu i Nogometni savez Srbije UEFA-i zbog poticanja na mržnju

Objavljeno

na

Objavio

“Do novog oslobođenja! Slava svim žrtvama za srpski Vukovar!”, pisalo je na transparentu navijača Crvene zvezde – Delija u danima kad se Hrvatska s tugom ali i s ponosom sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

Uz ovaj natpis uslijedilo je skandiranje srpskom heroju Ratku Mladiću kome se presuda za najteže ratne zločine očekuje 22. studenog.

Na ovo je reagirao dr. Josip Stjepandić prijavom UEFI, koju možete pročitati u nastavku:

Štovani dame i gospodo,
tijekom nogometne utakmice 1. Srpske lige između klubova „Crvena Zvezda“ i „Rad“ dne 18.11.2017 „Delije“, navijači „Crvene Zvezde“, razvili su transparent „18.11.1991. ДO HOBOГ OCЛOБOЂEЊA – СЛAВA СВИM ЖPTBAMA ЗA CPПCKИ BУKOBAP (18.11.1991 Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar)“ na stadionu.

Time se obljetnica 18.11.1991 obilježavala kao oslobođenje, kad su srpske vojne snage okupirale hrvatski grad Vukovar te pritom pobile više tisuća ljudi, među njima civili i zarobljenici, mnoge od njih zvjerski mučeći.

O zločinima srpskih snaga u međuvremenu su sudili međunarodni sudovi u Den Haag-u. Tako su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin u postupku „Mrkšić et al. (IT-95-13/1) Vukovar Hospital” (http://www.icty.org/case/mrksic/4) osuđeni na visoke zatvorske kazne zbog zločina protiv čovječnosti. Stalni međunarodni sud utvrdio je u postupku protiv Srbije (Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Croatia v. Serbia), Judgment, I.C.J. Reports 2015, p. 3), da je Srbija počinila genocidne radnje (v. stavak 295: „…The Court thus finds that it has been proved by conclusive evidence that killings of members of the protected group, as defined above (see paragraph 205), were committed, and that the actus reus of genocide specified in Article II (a) of the Convention has therefore been established…”).

Mišljenja sam da su NK Crvena Zvezda i Nogometni savez Srbije prekršili pravila UEFA-e, jer su u najmanju ruku dopustili poticanje na mržnju, te Vas stoga pozivam da pokrenete stegovni postupak protiv NK Crvena Zvezda i Nogometnog saveza Srbije.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari