Connect with us

Pregled

Sin Gorana Višnjića tumači ulogu mladoga Ante Gotovine u filmu i seriji ‘General’

Objavljeno

on

Petogodišnji sin Gorana Višnjića, koji tumači ulogu generala Ante Gotovine u HRT-ovu filmu i seriji General, postao je i sam dio filmske ekipe te će utjeloviti generala u njegovim najmlađim danima, piše HRT

Prizori u kojima nastupa Višnjićev sin Vigo snimani su posljednjih nekoliko dana u Pirovcu te prikazuju djetinjstvo generala Gotovine, a dosad je snimljeno već pola filma.

Mislim da se trebamo dogovoriti o svemu. Ako mu bude išlo, tko mu brani, izjavio je za Hrvatsku radioteleviziju Goran Višnjić. Pune ruke posla imale su i šminkerice na snimanju u Pirovcu, čiji je zadatak bio zaprljati djecu kako bi se što vjernije dočarali prizori igre na ulici, u kojima sudjeluje i mladi Ante Gotovina.

Producent filma i televizijske serije Andrija Vrdoljak rekao je kako se Pirovac pokazao kao savršeno mjesto za snimanje prizora iz generalova djetinjstva zato što vjerno dočarava tipični dalmatinski ugođaj Gotovinina rodnoga otoka Pašmana.

Snimanje će prema planu završiti početkom srpnja, nakon čega slijedi montaža filma, a emitiranje televizijske serije General na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predviđeno tijekom 2018. godine.

U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Početku snimanja prethodilo je potpisivanje ugovora između Hrvatske radiotelevizije i produkcijske tvrtke Kiklop film u rujnu prošle godine, a projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR