Pratite nas

Reagiranja

Sindikati, štrajk – s ‘teroristima’ se ne pregovara

Objavljeno

na

„S teroristima se ne pregovara dok ne postanu premijeri“ – Margaret Tacher, 1979.!

Rečenica koja i danas zna odjeknuti na mnogim i svjetskim razinama, a poglavito u SAD-u gdje je jedna od glavnih „krilatica“ tj.: S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA!

Najmanje je bitno tko ju je prvi spomenuo, napisao, tko se iste rečenice najviše drži, ali ostaje činjenica da se u posljednjih nekoliko mjeseci kvalitetnih priprema i nekoliko tjedana realizacije Operativnog plana – „ŠTRAJK“, ima najviše povezanih elemenata koje zajedničkim imenom danas slobodno možemo nazvati TERORIZMOM!

Koliko god to zvučalo „grubo“, ali to ostaje nepromjenjiva činjenica prihvatili ju ili ne, baš zbog same „grubosti riječi“!

Terorizam se danas javlja u mnogim i različitim oblicima koje prosječan ljudski um ne može shvatiti i dan danas tu riječ pripisuje samo nekakvim bombama, otmicama, rušenjem… , ali riječ TERORIZAM danas znači mnogo više, mnogo dublje i sofisticiranije s krajnjim ciljem koje ni sve službe zajedno ne mogu odgonetnuti koji je krajnji cilj i meta terorističkog napada.

Obzirom da su sindikati u školstvu dobili i više nego li su i tražili, naravno da nisu zadovoljni jer ih je Vlada RH „preduhitrila“ i to tzv. „horizontalnim povećanjem“ plaća, svima, i to u 3 ciklusa po 2,0 % , što u trećem ciklusu daje krajnji rezultat 6,1208 %.
Najpravednija i najpoštenija odluka Vlade RH koja brine o „svakom kotačiću sustava“ , a ne jedne „veliča“, a drugi kao da nisu ni važni.

BRAVO VLADI RH!

Da bi svi bili koliko – toliko izjednačeni i da neke službe, (pravosudna policija, policija, …) ne budu kao „13. prase“ koji samo šute i rade i nitko ih ništa ne pita kako im je i hoće li se uopće bez posljedica ili pak živi vratiti kući poslije posla, ovo tzv. „horizontalno povećanje plaća svima“ u iznosu od 6.1208 % smatram jednim od najvažnijih poteza Vlade RH.

Uostalom, svi oni koji su se već odlučili biti učitelji, već pri samom odabiru  izboru – pozivu ZNALI su da u školstvu „nema šoldi“. Ako su pak željeli više „šoldi“, e tad su se trebali i malo više pozabaviti svojom naobrazbom, odricanjem u korist znanja, ali ne jer ipak je lakše imati malo manje znanja uz puno manju i odgovornost, ali zato uz puno veću „slobodu grintanja“ na sve i svakoga. Poprimili su karakteristike djece. Kako god okrenuli, uz svo „nemanje“, ostaje činjenica matematička i statistička da svaki učitelj ili učiteljica kroz povijest nisu nikad mogli sebi priuštiti više materijalnih dobara i usluga kao danas i to baš za vrijeme „neprijateljske“ „antidržavne“ 14. Vlade RH! Zanimljivo! Zanimljivije je to što „pas grize ruku koja ga miluje hrani“!

Da bi se sve to moglo provesti, a da istovremeno Državni proračun ne bude ugrožen na bilo koji način, od nečeg već izglasanog, nepopularno, ali moralo se i odustati, tj. prolongirati za određeno vrijeme smanjenje PDV-a s 25 %, na 24 %.

I opet, sad ta već prozirna sindikalna mantra u stilu modificiranog Staljinizma ( Najprije je pobio cca 7 milijuna Ukrajinaca – HOLODOMOR. Zatim ona poznata njegova izjava iz WW2: Borit ću se do posljednjeg Ukrajinca!).

Teško je razumjeti nečiji naopaki mentalni sklop pa bio on komunistički ili nečiji drugi, ali kad je nešto naopako, NAOPAKO je i točka. Zato je i glavna krilatica politike SAD-a- S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA!

Odobravam iz sveg srca američku krilaticu i sve koji se toga drže.

Sagledajmo sad taj sindikalni teroristički „sofisticirani“ napad na RH! Već sama riječ „sofisticiran“ govori nam da „naši“ „naopaki mentalni sklopovi“ to uopće nisu u stanju ni smisliti, osim eventualno nekakvih svinjskih polovica, fažola s kobasicama i ponekim jajetom, ….., a to nam onda govori da je „kuhinja“ napada na Hrvatsku državu „obogaćena“ i nekima koji znaju razmišljati, a vrlo vjerojatno i iz stranih država (susjeda).

Cilj je jednostavan: Srušiti sve što se srušiti da, napraviti što veću štetu neovisno o posljedicama, …. i na kraju dolazimo do glavnog cilja o kojem se ne priča ni ne spominje!!!

Taj glavni cilj „sofisticiranih“ mozgova jeste na sve moguće načine spriječiti nabavu borbenih zrakoplova i opreme te na taj način oslabiti sigurnost RH, a najbolji način je napad na 14. Vladu RH, na svakog ministra ili ministricu, tj, skrenuti pozornost s bitnog na nekakvo povećanje plaća kao zamagljivanje očiju, s još većim ciljem kojeg možemo opisati samo jednom jedinom riječju, tj. KAOS!

Pokušaj sprječavanja nabave borbenih zrakoplova vuče za sobom dalekosežnije posljedice nego li to trenutno možemo i zamisliti, a toliko je već napravljeno za sigurnost Hrvatske!
U ovom slučaju dogodilo bi se da se u najblažem obliku može u budućnosti pričati kako se RH morala zadužiti za nabavu borbenih zrakoplova i opreme, što je dodatni argument za napade profesionalnih prosvjednika pod dirigentskom (plaćenom) palicom sindikata.

No, dobro, to je „posao“ „sindikata“, ali se kao čovjek moram s dubokim razlogom upitati koliko učitelja svjesno sudjeluje u organiziranom napadu na RH i to TERORISTIČKIM načinom!

Kako mnogi nisu svjesni težine pitanja, moram ga ponoviti:

Koliko učitelja svjesno sudjeluje u organiziranom napadu na RH i to TERORISTIČKIM načinom?!


Što preporučiti Vladi RH?

Mogao bih satima pisati kako od Vas prave bu*ale, kako vas **** u zdrav mozak, izvrću sve teme naopako, muljaju vas kad i gdje im se prohtije, …, stoga jedina PREPORUKA :

S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA! TERORISTE SE UNIŠTAVA!

https://www.soa.hr/hr/podrucja-rada/terorizam/

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Željka Markić demantirala Mijića: ‘Škoro je dva puta odbio nastupiti u Hodu za život!’

Objavljeno

na

Objavio

U interesu točne informiranosti ovdje iznosim još neke činjenice u koje ranije nisam niti željela ulaziti….

Čelnica udruge ‘U ime obitelji’ Željka Markić na društvenim mrežama komentirala je izjave voditelja Mate Mijića, izbornog stožera Miroslava Škore.

Željka Markić je gostujući na N1 komentirala je Škorinu izjavu da bi kao predsjednik došao na ‘Hod za život’ i kazala da je ranije odbio njihov poziv da nastupi u Hodu za život.

“Jako mi je drago da je Škoro to rekao, jer mislim da je to dobro za demokraciju u Hrvatskoj. Imamo rastući pro-life pokret i drago mi je da je on prvi kandidat koji će doći. Zvali smo ga i prije da dođe i da čak i pjeva, on to nije učinio, ali drago mi je da je sada rekao da će doći kao predsjednik. Ja bih jako rado da on dođe i ako ne bude predsjednik. Predsjednicu smo isto pozvali, ona nije došla, ali je primila predstavnike svih gradova koji organiziraju Hod za život”, rekla je Markić.

Gostujući u video emisiji Večernjeg lista Mijić je da kazao  Škoro nije odbio pjevati, već je tražio da program manifestacije bude drukčije prilagođen.

Na njegovu izjavu na Facebooku se oglasila Željka Markić i objavila da je Škoro dva puta odbio pjevati u manifestaciji Hod za Život.

“O dosadašnjem odnosu kandidata Grabar Kitarović i Škore spram Hoda za život

Imala sam upite novinara da prokomentiram tvrdnje Mate Mijića, šefa stožera g. Škore iznesene u raspravi na Večernjem sa šefom stožera gđe Grabar-Kitarović kako nije točna moja izjava na N1. G. Mijić izjavio je kako postoji ‘više svjedoka’ oko dogovora s g. Škorom, implicirajući da bi oni mogli posvjedočiti nešto drugo, a ne ono što sam ja rekla – da je g. Škoro pozvan da nastupi na Hodu za život ove godine i da snimi video pozivnicu za Hod te da to nije učinio.

Kako g. Mijića osobno poznajem, nazvala sam ga i upozorila na netočnosti koje je iznio te sam ga zatražila da sam objavi ispravak onoga što je krivo naveo. Kako to nije napravio, u interesu točne informiranosti ovdje iznosim još neke činjenice u koje ranije nisam niti željela ulaziti.

Gospodin Mijić pobrkao je dvije godine i dva grada i dva poziva g. Škori.

Naime, g. Škoro je dvije godine zaredom bio pozvan pjevati na Hodu za život. Prvi put, prošle, 2018. godine kad je pozvan nastupiti na Hodu za život u Zagrebu osobno sam sudjelovala samo na inicijalnom sastanku na kojem je bio i menadžer g. Škore tako da o razlozima njegovog nenastupanja koje navodi g. Mijić znam samo iz druge ruke.

Taj prvi, prošlogodišnji poziv g. Škori za nastup u Zagrebu, uopće nisam spominjala gostujući na N1. Govorila sam o drugom pozivu g. Škori, ove godine, u kojem sam osobno sudjelovala komunicirajući s njegovim menadžerom whatsupom i telefonom.

Dakle, g. Škoro je drugi put bio pozvan ove, 2019. i to da nastupi u Osijeku na prvom Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Slavoniji. Ispričao se zbog zdravstvenih razloga. Zamoljen je da snimi video kojim poziva građane na Hod u Osijeku, poput onih koje su npr. snimili Pero Galić, pjevač Opće opasnosti i Domagoj Vida – to također nije realizirano.

Na Hodu za život u protekle su četiri godine besplatno nastupali brojni izvođači i sudjelovale brojne osobe iz javnog života, da spomenem samo neke – Meri Cetinić, Jasmin Stavros, klapa Barun, Marko Vukes, Ivana Marić, Marko Perković Thompson, Tomislav Bralić itd.

Ove godine je po prvi put na Hod za život u Zagrebu pozvana i gđa Grabar-Kitarović. Ona se isto tako nije odazvala pozivu, a dan prije Hoda za život primila je organizatore Hoda za život iz cijele Hrvatske.

U Hodu za život u raznim gradovima hodali su i političari – da navedem samo neke: Sanja Orešković, supruga tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića, Marijana Petir, Davor Stier, Hrvoje Zekanović, Bruna Esih, Andro Krstulović Opara, Zlatko Hasanbegović, Blaženo Boban, Ruža Tomašić – bez da su bili posebno pozivani. Svatko tko se zalaže za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti – dobrodošao je na Hodu za život.

Još jednom želim ponoviti kako smatramo velikim korakom prema naprijed najavu jednog predsjedničkog kandidata, g. Škore, da će sudjelovati na Hodu za život sljedeće godine.

U okolnostima rastućeg pokreta za život u Hrvatskoj, kada deseci tisuća Hrvata hodaju za temeljno ljudsko pravo – pravo na život te pružanje potpore ženama i majkama – za očekivati je da i u predsjedničkoj utrci imamo kandidate koji su se spremni javno založiti za zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

U ime obitelji smatra velikim pomakom prema naprijed i realnu mogućnost da po prvi puta na predsjedničkim izborima u drugi krug uđu dva kandidata koja se natječu za glasove birača desnog centra. Takav odnos snaga u skladu je sa strukturom biračkog tijela RH.

U ime obitelji se nada da će u drugi krug ući gđa Grabar-Kitarović i g. Škoro, a da će g. Milanović biti kažnjen zbog korupcije, nesposobnosti i ideološke zadrtosti, kojima smo svjedočili za vrijeme njegovog premijerskog mandata”, napisla je Markić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Zorica Gregurić: ‘Nakon oružane, u tijeku je jezična agresija’

Objavljeno

na

Objavio

zorica gregurić

Kampanja Srpskog narodnog vijeća (SNV) ‘Da se bolje razumijemo’ u povodu predsjedničkih izbora izazvala je dosta polemike u javnosti. Reagirali su i pojedini predsjednički kandidati komentarima na račun novca iz državnog proračuna i povezanosti Milorada Pupovca s državnom vlasti.

Reagirala je i Zorica Gregurić, predsjednica Saveza udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Priopćenje udruge objavljujemo u cijelosti:

“U Hrvatskoj, zemlji koju često opisuju kao komadić raja, za čiji teritorijem mnogi posezaše i koju hrabri hrvatski ratnici obraniše postoji vrhovni zakon koji nazvaše hrvatski Ustav. U njemu među ostalim stoji i članak 12. U kojem piše: ‘U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo. U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinično pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te ćirilično ili koje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom’.

Ovih dana nemali broj je onih koje su zgrozili plakati na ćirilici, ogromni plakati koji izgledaju doista prijeteće, na bijeloj podlozi velika crna slova na ćirilici u dnu na lijevoj strani slova SNV na latinici poredana u redoslijedu boja hrvatske zastave, a na ćirilici u redoslijedu boja srbijanske zastave. Na desnoj strani prijeteća poruka na latinici u redoslijedu boja srbijanske zastave ‘Da se bolje razumijemo’ na latinici. Plakati u službi aktualne predsjedničke izborne kampanje osvanuli u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Mnogima se zgrčio želudac jer sjetiše se ne tako daleke srbijansko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku kada su granate i meci ispisani ćirilicom nemilice ubijali ne samo branitelje nego i civile nemoćne starce i malu djecu. Bili smo zatrpani pozivima ogorčenih ljudi koji nisu mogli vjerovati kako se to događa usred bijela dana u Hrvatskoj.

Naime, prije nekoliko godina je Milanović (jedan od kandidata za predsjednika države) pod okriljem noći poput tata postavljao dvojezične ploče u Vukovaru. Sjetiše se mnogi ćirilicom ispisanih fasada svojih porušenih kuća na kojima je pisalo ‘Ovo je Srbija’. A neki doista pomisliše kako smo ponovno okupirani od velikosrpske politike (zapravo ti i nisu puno pogriješili). U svakom slučaju prvi pogled na velike plakate ispisane ćirilicom na kojima se promoviraju predsjednički kandidati izazvao je mučninu, negativne reakcije i zgražanje. Ćirilica u novijoj hrvatskoj povijesti  nije bila pismo slobode kako to objašnjava Pupovac osim ako pod  slobodom smatra srbijansko-četničke horde koje su u Vukovaru i diljem Hrvatske ‘oslobađali’ od života sve nesrbe bez obzira na dob i spol, ‘oslobađali’ od imovine, ‘oslobađali’ od prava na dostojanstvo ljudskog života po srbijanskim koncentracijskim logorima. Ćirilica u novijoj hrvatskoj povijesti nije bila pismo slobode već porobljavanja kulturnog, političkog i vojnog tijekom velikosrpske agresije. Na kraju krajeva četiri ‘s’ na četničkoj kokardi ispisana su ćirilicom, smatra li Pupovac i SNV ono što je učinjeno pod tim zločinačkim simbolom Hrvatskoj, slobodu?

Razlog ove očite provokacije objašnjen je nemušto uskoro od strane predsjednika SNV Miloševića i Milorada Pupovca kako je sve u službi kampanje SNV za veću vidljivost ćiriličnog pisma i srpskog jezika koja će trajati do kraja godine, a pokrenuta je povodom jedne sjednice vukovarskog Gradskog vijeća. U objašnjenju nadalje stoji da Srpsko narodno vijeće želi poslati poruku da korištenje ćirilice u privatnom i javnom prostoru po ničemu ne ugrožava većinski narod te da se u kampanji promoviraju načela dostojanstva, slobode i jednakosti. Te još nekoliko floskula o Europskoj povelji o regionalnim ili manjinskim jezicima. Zabrinjava ovo obmanjivanje hrvatske javnosti od strane čelnika SNV Miloševića i Milorada Pupovca te traženja ‘kruha povrh pogače’. Naime, Hrvatska je jedna od vrlo rijetkih zemalja svijeta koje imaju tako visok nivo zaštite nacionalnih manjina odnosno etničkih zajednica. Stoga kada već službena vlast ne želi reagirati i upozoriti na obmane od strane SNV činimo to sada mi.

Netočno je iznošenje tvrdnji čelnika SNV kako se dosad to nije promovirala upotreba ćirilice, posebno u javnom prostoru budući je to pismo itekako prisutno u javnom prostoru od televizijskih emisija, predavanja, tribina itd. Licemjerno je tražiti od drugih poštivanje hrvatskog Ustava kojeg istovremeno zdušno kršite gospodo.

Ova provokacija SNV promiče i očitu diskriminaciju spram ostalih predsjedničkih kandidata jer promovirana na ćirilici su samo tri predsjednička kandidata od ukupno njih jedanaest. Tu očitu diskriminaciju prijavljujemo javnoj pravobraniteljici tražeći zakonsku reakciju, jer nitko bar tako stoji u hrvatskom Ustavu nema pravo diskriminirati na osnovu političkog uvjerenja zvao se taj i SNV. Kako su plakati osvanuli u gradovima koji po niti jednom zakonskom osnovu ne zadovoljavaju kriterije javne uporabe ćirilice, pritužbom o diskriminaciji obratit ćemo se i zbog diskriminacije drugih gradova koji su stavljeni u neravnopravan položaj spram Zagreba, Splita i Rijeke. Bit će tu posla i za saborske odbore, DIP i druge nadležne institucije. Zlorabiti javni prostor kako bi se očito kršio ustavnopravni poredak nije dozvoljeno nikome, pa ni određenoj nacionalnoj manjini koja je zaštićena kao lički medvjed Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i koja već duže vrijeme terorizira većinski narod. Pismo u prvom redu služi za međusobno sporazumijevanje, širenje znanja i zbližavanje, ne za produbljivanje rana i nametanja animoziteta što je vidljivo iz mnogih pa i iz ove posljednje akcije SNV-a.

Hrvatska ne ograničava pravo upotrebe ćirilice, kako tvrdi Pupovac, ali on ovom retorikom ugrožava ustavnopravni poredak te podržava jezičnu agresiju na Hrvatsku, svjesno kršeći vrhovni hrvatski zakon. Kao saborski zastupnik dužan je znati hrvatski Ustav do zadnjeg slova abecede!

Stoga želite li da se bolje razumijemo integrirajte se u hrvatski sustav, koristite svoja prava zajamčena hrvatskim Ustavom jer sve što danas uživate omogućili su vam hrvatski branitelji pobijedivši u krvavoj srpsko-crnogorskoj i JNA agresiji u kojoj su nas ubijale i razarale granate ispisane ćirilicom.

Na spaljenim hrvatskim kućama bila je ćirilica – mi se jako dobro razumijemo! Razumijete li vi demokratske principe?”, stoji u priopćenju

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari