Connect with us

Reagiranja

Sindikati, štrajk – s ‘teroristima’ se ne pregovara

Objavljeno

on

„S teroristima se ne pregovara dok ne postanu premijeri“ – Margaret Tacher, 1979.!

Rečenica koja i danas zna odjeknuti na mnogim i svjetskim razinama, a poglavito u SAD-u gdje je jedna od glavnih „krilatica“ tj.: S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA!

Najmanje je bitno tko ju je prvi spomenuo, napisao, tko se iste rečenice najviše drži, ali ostaje činjenica da se u posljednjih nekoliko mjeseci kvalitetnih priprema i nekoliko tjedana realizacije Operativnog plana – „ŠTRAJK“, ima najviše povezanih elemenata koje zajedničkim imenom danas slobodno možemo nazvati TERORIZMOM!

Koliko god to zvučalo „grubo“, ali to ostaje nepromjenjiva činjenica prihvatili ju ili ne, baš zbog same „grubosti riječi“!

Terorizam se danas javlja u mnogim i različitim oblicima koje prosječan ljudski um ne može shvatiti i dan danas tu riječ pripisuje samo nekakvim bombama, otmicama, rušenjem… , ali riječ TERORIZAM danas znači mnogo više, mnogo dublje i sofisticiranije s krajnjim ciljem koje ni sve službe zajedno ne mogu odgonetnuti koji je krajnji cilj i meta terorističkog napada.

Obzirom da su sindikati u školstvu dobili i više nego li su i tražili, naravno da nisu zadovoljni jer ih je Vlada RH „preduhitrila“ i to tzv. „horizontalnim povećanjem“ plaća, svima, i to u 3 ciklusa po 2,0 % , što u trećem ciklusu daje krajnji rezultat 6,1208 %.
Najpravednija i najpoštenija odluka Vlade RH koja brine o „svakom kotačiću sustava“ , a ne jedne „veliča“, a drugi kao da nisu ni važni.

BRAVO VLADI RH!

Da bi svi bili koliko – toliko izjednačeni i da neke službe, (pravosudna policija, policija, …) ne budu kao „13. prase“ koji samo šute i rade i nitko ih ništa ne pita kako im je i hoće li se uopće bez posljedica ili pak živi vratiti kući poslije posla, ovo tzv. „horizontalno povećanje plaća svima“ u iznosu od 6.1208 % smatram jednim od najvažnijih poteza Vlade RH.

Uostalom, svi oni koji su se već odlučili biti učitelji, već pri samom odabiru  izboru – pozivu ZNALI su da u školstvu „nema šoldi“. Ako su pak željeli više „šoldi“, e tad su se trebali i malo više pozabaviti svojom naobrazbom, odricanjem u korist znanja, ali ne jer ipak je lakše imati malo manje znanja uz puno manju i odgovornost, ali zato uz puno veću „slobodu grintanja“ na sve i svakoga. Poprimili su karakteristike djece. Kako god okrenuli, uz svo „nemanje“, ostaje činjenica matematička i statistička da svaki učitelj ili učiteljica kroz povijest nisu nikad mogli sebi priuštiti više materijalnih dobara i usluga kao danas i to baš za vrijeme „neprijateljske“ „antidržavne“ 14. Vlade RH! Zanimljivo! Zanimljivije je to što „pas grize ruku koja ga miluje hrani“!

Da bi se sve to moglo provesti, a da istovremeno Državni proračun ne bude ugrožen na bilo koji način, od nečeg već izglasanog, nepopularno, ali moralo se i odustati, tj. prolongirati za određeno vrijeme smanjenje PDV-a s 25 %, na 24 %.

I opet, sad ta već prozirna sindikalna mantra u stilu modificiranog Staljinizma ( Najprije je pobio cca 7 milijuna Ukrajinaca – HOLODOMOR. Zatim ona poznata njegova izjava iz WW2: Borit ću se do posljednjeg Ukrajinca!).

Teško je razumjeti nečiji naopaki mentalni sklop pa bio on komunistički ili nečiji drugi, ali kad je nešto naopako, NAOPAKO je i točka. Zato je i glavna krilatica politike SAD-a- S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA!

Odobravam iz sveg srca američku krilaticu i sve koji se toga drže.

Sagledajmo sad taj sindikalni teroristički „sofisticirani“ napad na RH! Već sama riječ „sofisticiran“ govori nam da „naši“ „naopaki mentalni sklopovi“ to uopće nisu u stanju ni smisliti, osim eventualno nekakvih svinjskih polovica, fažola s kobasicama i ponekim jajetom, ….., a to nam onda govori da je „kuhinja“ napada na Hrvatsku državu „obogaćena“ i nekima koji znaju razmišljati, a vrlo vjerojatno i iz stranih država (susjeda).

Cilj je jednostavan: Srušiti sve što se srušiti da, napraviti što veću štetu neovisno o posljedicama, …. i na kraju dolazimo do glavnog cilja o kojem se ne priča ni ne spominje!!!

Taj glavni cilj „sofisticiranih“ mozgova jeste na sve moguće načine spriječiti nabavu borbenih zrakoplova i opreme te na taj način oslabiti sigurnost RH, a najbolji način je napad na 14. Vladu RH, na svakog ministra ili ministricu, tj, skrenuti pozornost s bitnog na nekakvo povećanje plaća kao zamagljivanje očiju, s još većim ciljem kojeg možemo opisati samo jednom jedinom riječju, tj. KAOS!

Pokušaj sprječavanja nabave borbenih zrakoplova vuče za sobom dalekosežnije posljedice nego li to trenutno možemo i zamisliti, a toliko je već napravljeno za sigurnost Hrvatske!
U ovom slučaju dogodilo bi se da se u najblažem obliku može u budućnosti pričati kako se RH morala zadužiti za nabavu borbenih zrakoplova i opreme, što je dodatni argument za napade profesionalnih prosvjednika pod dirigentskom (plaćenom) palicom sindikata.

No, dobro, to je „posao“ „sindikata“, ali se kao čovjek moram s dubokim razlogom upitati koliko učitelja svjesno sudjeluje u organiziranom napadu na RH i to TERORISTIČKIM načinom!

Kako mnogi nisu svjesni težine pitanja, moram ga ponoviti:

Koliko učitelja svjesno sudjeluje u organiziranom napadu na RH i to TERORISTIČKIM načinom?!


Što preporučiti Vladi RH?

Mogao bih satima pisati kako od Vas prave bu*ale, kako vas **** u zdrav mozak, izvrću sve teme naopako, muljaju vas kad i gdje im se prohtije, …, stoga jedina PREPORUKA :

S TERORISTIMA SE NE PREGOVARA! TERORISTE SE UNIŠTAVA!

https://www.soa.hr/hr/podrucja-rada/terorizam/

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari