Pratite nas

Komentar

SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ: Aleksandra Kolarić definitivno ne bi bila dobra kandidatkinja

Objavljeno

na

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) rekao je u četvrtak da nema favorita za idućeg predsjednika ili predsjednicu stranke, i naglasio da ne žure s predviđanjima o tome tko će to biti, jer će se još ljudi kandidirati. Uvjerava da je sve u redu, nema panike u stranci i ne žuri im se.

Za N1 je rekao da se neće kandidirati za predsjednika. “Trebaju zacijeliti rane od gubitka izbora, treba pustiti neko vrijeme da prođe. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija, tko će se kandidirati”, kaže Hajdaš Dončić.

Napomenuo je da će SDP izabrati racionalno, ali da im je bitno i da iduće vodstvo probudi određenu emociju, koja će stranku voditi prema tome da učvrsti povjerenje građana u socijaldemokraciju.

“Naći ćemo racionalno i najbolje rješenje za budućnost SDP-a. Iako je trend da zapadna društva skreću desno zbog vanjskih faktora i novih izazova, mislim da je u Hrvatskoj socijaldemokracija sačuvana.”

Ne znam je li vrijeme da SDP vodi žena, kaže Hajdaš Dončić odgovarajući na pitanje. “Nemam pojma tko je idealan kandidat i ovisi li to o struku i grudima, predsjednik ili predsjednica moraju biti prihvatljivi građanima.”

Upitan je o Aleksandri Kolarić, koja je zadnjih dana primila mnoge neugodne, sramotne uvrede nakon što je spomenula da odlaskom Zorana Milanovića traži svoj povratak u stranku. Hajdaš Dončić kaže da ne podržava njezinu kandidaturu.

“Njezino primanje u stranku nema nikakve veze s mojom županijom. Pričamo o Zaboku. O tome će odlučivati njezina matična organizacija. No, ona definitivno ne bi bila dobra kandidatkinja zbog ranijih ispada u javnosti”, kaže Hajdaš Dončić.

O HSS-u nije htio previše govoriti, jer kaže da je to pitanje za njihove članove.

“Mislim da nitko nije kriv, građani su odlučili za koga će glasati. Sljedeći put se nadam da ćemo biti uspješniji”, komentirao je pak poraz na parlamentarnim izborima, a za trenutačne pregovore HDZ-a i Mosta nezavisnih lista tvrdi da su “unaprijed dogovoreni”.

“Vlada je bila dogovorena prije izbora, ovo je sve bio igrokaz da ispadne da se nisu baš sve dogovorili. Bit će formirana u rekordnom roku jer je unaprijed dogovorena”, izjavio je Hajdaš Dončić.

“Na moju žalost, mislim da će potrajati četiri godine.”

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari