Connect with us

Politika

Siniša Hajdaš Dončić: Dobili smo gadnu šamarčinu, i to desnicom, a ne ljevicom

Published

on

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić u N1 Studiju uživo rekao je da su svi koji žele raditi dobrodošli u SDP, koji je u oporbenom bloku najjača politička stranka i ne vidi da bi netko umjesto njih trebao biti vođa oporbe. “Imamo infrastrukturu i veliki broj kvalitetnih ljudi”.

“SDP mora snaći unutranju snagu u iduće četiri godine. Cilj političke stranke je pobjeda na izborima, a ne biti u oporbi. Trebaju nam i postojeći i novi ljudi, vraćanju normalne SDP-u ideologije – kultura, znanost, zdravstvo, obrazovanje, kultura što dalje od države… To su nove paradigme na kojima SDP mora graditi svoju priču za sljedeće četiri godine”, poručio je Hajdaš Dončić.

Kaže da su se, nakon poraza na izborima, vodili neformalno-formalne razgovore s članovima stranke.

“Dobili smo gadnu šamarčinu, i to desnicom, a ne ljevicom.” Poručio je da je splet okolnosti donio takav rezultat – od predsjednika stranke i njegove karizme do covida-19. Kaže da u stranci uvijek treba biti 20 do 25 posto novih lica i 20 posto koji idu u mirovinu

“Ne možete ljude s određenim izbornim legitimitetom baciti u smeće.”

Hajdaš Dončić smatra kako ne treba mijenjati načelo jedan, čovjek jedan glas. “Tko hoće nek’ se kandidira.”

Za potencijalno novo vodstvo SDP-a i koga u njemu vidi, kaže da se za to treba dokazati članovima i članicama. “Tko god je dobro prošao na lokalnim izborima, dobrodošao je. Svatko je dobrodošao da se kandidira.”

Upitan je li spreman biti potpredsjednik Sabora, kaže da će o tome razgovarati u petak na Predsjedništvu.

Što će biti Davorom Bernardićem, kaže kako će on sam odlučiti o tome. “Nikada nismo i nikada nećemo brisati pod s predsjednicima. Osoba koja je dugo u politici ne može otići preko noći. Dobio je dosta udaraca, treba ga pustiti na miru neko vrijeme, ne treba njime obrisati pod. Nismo mi HDZ da brišemo pod i šaljemo ne znam koga na bivše predsjednike”, poručio je.

Zlatko Komadina: Mislim da je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari