Pratite nas

Događaji

Siniša Kovačić: HRT mora prenositi isključivo istinu i o sadašnjosti i o prošlosti

Objavljeno

na

Svečanom akademijom u dvorani Vatroslava Lisinskog obilježen je Dan HRT-a te 60. obljetnica Hrvatske televizije i 90. obljetnica Hrvatskog radija, a vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Siniša Kovačić istaknuo je tom prigodom da HRT mora biti “glas svih građana Hrvatske i medij na kojemu ne smije biti povlaštenih ili obespravljenih i javni servis koji mora prenositi isključivo istinu, ne samo o sadašnjosti, nego i o prošlosti”.

[ad id=”93788″]

Naglasivši i kako se temeljna svrha i misija tog javnog servisa nikada ne smije i ne treba promijeniti, Kovačić je istaknuo i cilj da HRT bude predvodnica inovacija i razvoja, kulture i stvaralaštva te poticanja dijaloga i, prije svega, prenošenja istine.

“Ako tu istinu ne možemo uvidjeti odmah, onda je moramo tražiti u dijalogu svih društvenih skupina koliko god je potrebno dok je ne pronađemo jer bez dijaloga nema niti zajedništva, a zajedništvo je, i to upravo ono kakvo smo najbolje mogli vidjeti i osjetiti u Domovinskome ratu, jedino jamstvo naše sretne i dobre budućnosti” istaknuo je Kovačić.

Izaslanik predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je da su snaga i moć Hrvatske radiotelevizije od velikog značaja za hrvatski nacionalni identitet i nacionalnu i društvenu samospoznaju.

“HRT je prvorazredno kulturno i javno dobro hrvatskog naroda čija je misija i zadaća neusporediva s bilo kojim drugim komercijalnim medijem. Zato je krajnja obveza i odgovornost svih nas, svakog od nas na svom području, pridonositi HRT-u kao prostoru istinske medijske slobode, novinarske profesionalnosti, tehnološke izvrsnosti i promicanju političkog dijaloga izvan služenja bilo kojem uskostranačkom i političkom interesu”, istaknuo je Hasanbegović.

U sklopu središnje proslave uručene su i godišnje nagrade zaslužnim djelatnicima HRT-a, a na svečanoj akademiji nagrada za životno djelo “Ivan Šibl” uručena je Mići Dušanoviću, koji u sportskoj redakciji HRT-a radi već pune 42 godine te je, između ostaloga, ostvario čak osam zimskih i sedam ljetnih Olimpijskih igara te više od 4500 prijenosa uživo. Ta se nagrada dodjeljuje istaknutim radnicima koji su obilježili vrijeme u kojem su djelovali.

Nagradu “Joško Martinović” za najbolju reportažu dobila je novinarka Andrea Buča za reportažu “Obrovac jučer, danas, sutra”, a dobitnik nagrade “Gordan Lederer” je HRT-ov snimatelj Davor Petričić.

Godišnje nagrade dodijeljene su djelatnicima tehnologije, poslovanja, produkcije i produkcije HRT-a. Svečanosti su nazočili izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović njezin savjetnik Andro Krstulović Opara, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš, mnogi predstavnici hrvatskog javnog, političkog, vjerskog života, članovi diplomatskog zbora i, najbrojniji, bivši i sadašnji zaposlenici Hrvatskoga radija i Hrvatske televizije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Video – Bojna Čavoglave – Pogledajte kako je bilo u Širokom Brijegu na koncertu Thompsona

Objavljeno

na

Objavio

Marko Perković Thompson održao je u četvrtak koncert u središtu Širokog Brijega. Njegov koncert održan je u sklopu obilježavanja manifestacije Dana Širokog Brijega te blagdana Velike Gospe. U njegovom koncertu uz strare i nove hitove uživao je ogroman broj obožavatelja iz čitave Hercegovine.

Bojna Čavoglave

Za Dom – spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole,
Stala braća da obrane naše domove.

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi,
Nećete u Čavoglave dok smo živi mi!

Tuče thompson, kalašnjikov, a i zbrojevka,
Baci bombu, goni bandu preko izvora!

Korak naprijed, puška gotov s’, uz pjesmu svi,
Za dom, braćo, za slobodu, borimo se mi.

Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici,
Stići će vas naša ruka i u Srbiji!

Stići će vas Božja pravda, to već svatko zna,
Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava!

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije:
Nećete u Čavoglave, niste ni prije!

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava,
Hrvatska vam zaboravit neće nikada!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Fra Ante Čovo: Ne dopustite da mediji odgajaju vašu djecu

Objavljeno

na

Objavio

Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u četvrtak je poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, te da ne daju kršćanski, ljudski odgoj nikome iz svojih ruku, a mladima je poručio da zbog materijalizma ne odlaze iz Hrvatske.

“Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku”, istaknuo je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnima ns kraju središnjega misnog slavlja na blagdan Velike  Gospe.

Mladima je poručio da ne odlaze iz  Hrvatske radi materijalizma, te da ih je Bog, udjeljujući im darove, postavio u Hrvatskoj.

“Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske  zatvarate nebo  jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas  materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu  i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema  sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti,” rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske.

“Ostanite gdje vas je Bog zasadio,” istaknuo je gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo i pozvao političare, medije, znanstvene  i kulturne ustanove da, kako se izrazio, “ne zatvaraju nebo nad hrvatskim čovjekom”.

“Molim sve one koji u Hrvatskoj imaju lokalnu, izvršnu, zakonodavnu vlast  da vode računa o svakome čovjeku i da ova zemlja koja je tako lijepa i dobra, koja je bogata umom i srcem, bude jednaka i pravedna za sve,” rekao je fra Ante Čovo obraćajući se nazočnim  na središnjoj misi na blagdan Velike Gospe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari