Connect with us

Religija i Vjera

Siniša Kovačić: “Ja Boga živim, Boga osjećam i Boga vidim”

Objavljeno

on

Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i donedavno urednik, novinar i voditelj na HRT-u, svjedočio je svoju vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa 7. veljače 2018. godine.”Za mene dvojbe nema, ja Boga živim, Boga osjećam i Boga vidim.“ – rekao je Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i donedavno urednik, novinar i voditelj na HRT-u, svjedočeći vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa 7. veljače 2018. godine.

Prigodom Velike pobožnosti svetom Josipu Siniša je naglasio kako vjeruje jer je Boga vidio srcem i dušom, ali i kako danas nije lako svjedočiti i prakticirati vjeru jer je sve postalo važnije od nje. Istaknuo je kako mu vjera pomaže i u njegovom profesionalnom životu, posebno u donošenju teških i bitnih odluka.

Iz iskustva oca Siniša je posvjedočio da je u današnje vrijeme očevima otežana njihova uloga u odgoju djece jer je zbog različitih utjecaja i medija i tehnologije često potrebno uložiti mnogo više vremena i razgovora kako bi djecu izveli na pravi put. Pritom je istaknuo svetog Josipa kao zagovornika i pomoćnika u očinskoj ulozi.

Četvrtu srijedu Josipovih pobožnosti u karlovačko Svetište hodočastili su vjernici župe Presvetog Srca Isusova iz Karlovca predvođeni župnikom i karlovačkim dekanom preč. Draženom Karačićem koji je slavio svetu misu u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta, mons. Ferdinandom Vražićem, svećenikom u miru, preč. Anđelkom Katanecom, povjerenikom za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije i vlč. Ivicom Tollom, župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. Misno slavlje pjesmom je obogatio zbor župe Presvetog Srca Isusova pod vodstvom č. s. Antonije Topalović.

Preč. Karačić propovijedao je o opasnosti kada vanjština postane bitnija od nutrine što ljude čini bezličnima i nespremnima na promjene, ali ako pogledaju u dubinu srca i duše vidjet će koliko toga trebaju predati Bogu da bi mu bili bliži i slobodni. Naglasio je da čovjek treba imati hrabrosti čuti Isusa i usmjeravati svoj život prema onomu što je bitno, a ne robovati nekim običajima i ustaljenostima kojima više ne zna ni smisao. Kazao je da nas ono što nosimo iznutra čini ljudima ili neljudima, a vanjština je nebitna i odvlači nas od bitnoga. Preč. Karačić istaknuo je svetog Josipa kao onoga koji je bio s Isusom, koji je u Isusu prepoznao Boga i od Isusa učio. Na kraju propovijedi pročitao je pjesmu „Slika na zidu“ autora Marijana Culjara, kroz koju je poručio kako je Josip pronalazio smisao u druženju s Isusom i u molitvi crpio snagu i utjehu za sve svoje patnje i brige.

(Laudato.hr)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari