Connect with us

Pregled

Sinj: Stožer prihvatio preporuku gradonačelnika Bulja – u školama bez maski

Objavljeno

on

Na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja, načelnik Stožera civilne zaštite Denis Bobeta potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, obavljeno je u srijedu na stranici Grada.

“Stožer civilne zaštite Grada Sinja kao nadležni lokalni stožer za područje Grada donosi preporuku o ukidanju obveza nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola”, stoji u odluci koju je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta.

Kako je obrazloženo, ta se odluka donosi zbog upitne svrhovitosti mjere s obzirom na to da se učenici koji su obvezni nositi maske tijekom nastave bez maski druže za vrijeme odmora ne poštujući nikakve mjere.

Odluka je donesena na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja.

“Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom na to da se učenici koje se obvezuje na nošenje maske druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere”, napisao je Bulj u prijedlogu.

Gradonačelnik Bulj je u kolovozu uoči Alke i svetkovine Velike Gospe u prijeporu s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite tražio ublažavanje epidemioloških mjera ističući kako u drugim gradovima okupljanja nisu problem te “kao da korona živi samo u Sinju.”

Nakon što je ministar Beroš ustvrdio da je od 12. do 25. kolovoza u Sinju  broj zaraženih povećan za 147  ili 465 posto u odnosu prema razdoblje prije, Bulj je rekao da se Vlada istodobno hvali s nikad više turista te da je riječ o izrugivanju i stigmatiziranju Sinja. (Hina)

Gordan Lauc: Mislim da su maske u školama besmislene

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR