Connect with us

SIP BiH objavio kandidacijske liste: Pročitajte tko se sve kandidirao!

Published

on

SIP BiH objavio kandidacijske liste: Pročitajte tko se sve kandidirao!Na dnevnom redu današnje sjednice SIP-a je prijedlog odluke o tiskanju ovjerenih kandidacijskih lista, koje najkasnije do 28. kolovoza trebaju biti objavljene i u dnevnim listovima.

SIP danas treba imenovati direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje za opće izbore ove godine, prenosi agencija SRNA.

Za sudjelovanje na ovogodišnjim općim izborima SIP je ovjerio 723 kandidacijske liste na kojima se nalaze 7.743 kandidata, te 80 kandidacijskih lista za dodjelu kompenzacijskih mandata s ukupno 952 kandidata.

Od 14 zastupnika iz Republike Srpske u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pet je zastupnika s kompenzacijskih lista, a od 83 zastupnika iz Narodne skupštine Republike Srpske, njih 20 će biti izabrano s kompenzacijskih lista.

Od 28 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH sedam ih je s kompenzacijskih lista, dok je od 98 mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacija BiH 25 kompenzacijskih.

Pogledajte sve kandidate :

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari