Connect with us

BiH

SIP donio odluku o raspodjeli izaslanika u Dom naroda PFBiH

Objavljeno

-

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine večeras je donijelo odluku o rasporedu županijskih izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Prema novom zakonu, Hercegovačko-neretvanska županija će dati devet delegata – pet iz reda hrvatskog naroda, dva iz reda srpskog i po jednog iz reda Bošnjaka i ostalih.

Iz Županije 10 bit će tri izaslanika iz hrvatskog naroda, četiri iz srpskog naroda, dok će Bošnjaci i ostali dati po jednog.

Županija Zapadnohercegovačka iz reda Hrvata daje četiri izaslanika, dok Bošnjaci, Srbi i ostali daju po jednog izaslanika.

Iz Srednjobosanske županije četiri su izaslanika iz hrvatskog naroda, dva iz bošnjačkog i po jedan iz srpskog i ostalih.

Unsko-sanska županija dat će tri izaslanika iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog i po jednog iz reda hrvatskog i ostalih.

Iz Zeničko-dobojske županije u Dom naroda dolaze četiri izaslanika iz bošnjačkog naroda, dva iz hrvatskog, dva iz srpskog i jedan iz reda ostalih.

Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali daju po jednog izaslanika iz Bosansko-podrinjske županije, a identičan je slučaj i sa Posavskom županijom.

Županija Sarajevo postavlja četiri izaslanika iz reda bošnjačkog naroda, pet iz reda srpskog, jednog iz reda hrvatskog i dva iz reda ostalih.

Iz Tuzlanske županije je pet bošnjačkih izaslanika, tri srpska, jedan hrvatski i jedan ostali.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas