Connect with us

BiH

SIP o mostarskom brojanju: Opet najavljeno kašnjenje

Objavljeno

on

”Postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima”, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

”Sutra, 27.12.2020. godine se u Glavnom Centru za brojanje vrše pripremne radnje kako bi se pristupilo brojanju glasačkih listića birača koji su glasovali putem pošte.

I u zavisnosti od dinamike pripreme postoji mogućnost da će samo brojanje te kategorije listića početi sutra u popodnevnim satima”, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Naime, u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, broje se listići s biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, glasački listići iz inozemstva, glasački listići birača koji su glasovali putem redovitih i COVID-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasovali na nepotvrđenim glasačkim listićima i provode se brojanja listića po naredbama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

”Prve aktivnosti Glavnog centra za brojanje u vezi s izborima u Mostaru počele su dan nakon izbora.

Glavni centar za brojanje u skladu sa Planom rada ne radi u dane praznika 25 i 26.12.2020. godine i neće raditi 1. i 2.1.2021. godine kao ni 6. i 7.1.2020. godine.

Izborni promatrači akreditirani za promatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo promatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje”, navelo je državno izborno povjerenstvo.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari