Pratite nas

Događaji

SIPA na području Hercegovine razbila lanac krijumčara droge i uhitila četiri osobe

Objavljeno

na

Pripadnici policijskih agencija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine razbili su međunarodnu kriminalnu skupinu koja je krijumčarila drogu u Hrvatsku i zaplijenili 60 kilograma skunka, priopćili su u petak iz državne policijske agencije SIPA u BiH.

U koordiniranoj policijskoj akciji koja se u petak zajedno izvodi u Hrvatskoj i BiH pretreseno je više objekata i uhićeni osumnjičeni za krijumčarenje droge.

Pripadnici SIPA-e, Granične policije i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije na području Hercegovine su pretresli četiri lokacije te su uhitili četiri osobe za koje su objavljeni inicijali Z.J., Š.Š. i M.O. Kako “Dnevni avaz” piše, pozivajući se na izvore bliske SIPA-i, u akciji su uhićeni Zdravko Jurković, Simo Šljivić i Mladenka Ostojić.

U priopćenju SIPA-e se dodaje da se policijska akcija “Gas” provodi koordinirano s hrvatskim MUP-om, te da je u tijeku uhićenje više osumnjičenih osoba i pretresi objekata na većem broju lokacija u Hrvatskoj.

SIPA pojašnjava da su njezini službenici u suradnji s PNUSKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske tijekom višemjesečne složene kriminalističke istrage nadzirali veći broj osoba iz Hrvatske i BiH. Istraga je rezultirala prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba te je zaplijenjeno preko 60 kg opojne droge „skunk“ na području Hrvatske. Uhićene osobe se sumnjiči da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine u razdoblju od lipnja do studenog ove godine krijumčarili „skunk“ iz BiH u Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari