Connect with us

BiH

SIPA privela ravnatelja MUP-a HNŽ Iliju Lasića

Objavljeno

on

Policijski ravnatelj Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ilija Lasić priveden je u prostorije Državne agencije za istrage i zaštite (SIPA) u Mostaru zbog današnje  odluke da se zaustavi prolazak konvoja migranata na putu iz Sarajeva ka ‘Izbjegličkom centru’ Salakovac kod Mostara.

Tu informaciju potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za BHT1, prenosi Aljazeera.

Podsjećamo, jutros oko 10 sati naoružani pripadnici MUP-a HNŽ-a su po naredbi ravnatelja policije Lasića na Ivan Sedlu zaustavili kolonu autobusa u kojima su bili migranti, a koji su po odluci Vijeća ministara trebali biti prebačeni u izbjeglički centar nadomak Mostara.

Nakon toga reagirao je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je ovaj čin nazvao ‘državnim udarom’, te je od Tužilaštva BiH zatraženo da do kraja dana poduzme sve adekvatne mjere kako bi Lasić i njegovi ‘naredbodavci’, navodi se, bili procesuirani zbog navodnog ‘ antiustavnog djelovanja’.

Kasnije danas dežurna državna tužiteljica Merisa Nurkić izdala je usmenu naredbu da SIPA, zasad u svojstvu svjedoka, sasluša Lasića.

Čin upućivanja migranata u kamp Salakovac je neprihvatljiv

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari